VVD wil kilometerheffing voor elektrische auto

De VVD wil dat berijders van elektrische of andere emissieloze auto’s een kilometerheffing gaan betalen. Omdat uiteindelijk iedere auto emissieloos is, zal iedereen op termijn overgaan van het betalen van accijns op deze kilometerheffing.

Dat schrijft de VVD in het vrijdag gepresenteerde concept-programma voor de Kamerverkiezingen van volgend jaar. “In Nederland is het al jaren normaal om als automobilist per gereden kilometer belasting te betalen, en dat is een goede zaak. Zelfs het verbruik van je motor en je rijgedrag worden meegenomen in het tarief. Dat heet accijns. De rekening van een tank benzine of diesel bestaat voor het merendeel uit belastingen, en wie meer rijdt moet vaker tanken.”

Betalen per kilometer

“Maar door de komst van de elektrische auto en andere emissieloze voertuigen betaalt een deel van de automobilisten juist fors minder. Daarom zijn wij er voor dat emissieloze auto’s per kilometer gaan betalen. Uiteindelijk zal dan iedereen van accijns overgaan op deze kilometerheffing. Want de toekomst is emissieloos rijden, waarbij iedereen zelf kan kiezen wanneer ze overstappen zonder dat we mensen met dwang voortijdig uit hun benzineauto jagen. Als we dan in de toekomst toch een systeem van betalen per kilometer hebben, is het wel zo eerlijk en eenvoudig om de huidige wegenbelasting af te schaffen, en onder de noemer ‘de gebruiker betaalt’ alleen een kilometerheffing over te houden,” aldus de partij.

Reacties

EINDELIJK GERECHTIGHEID. ( indien zij woord houden…..)

Geplaatst door: JP Cars op
VVD wil kilometerheffing voor elektrische auto - Automobielmanagement.nl

VVD wil kilometerheffing voor elektrische auto

De VVD wil dat berijders van elektrische of andere emissieloze auto’s een kilometerheffing gaan betalen. Omdat uiteindelijk iedere auto emissieloos is, zal iedereen op termijn overgaan van het betalen van accijns op deze kilometerheffing.

Dat schrijft de VVD in het vrijdag gepresenteerde concept-programma voor de Kamerverkiezingen van volgend jaar. “In Nederland is het al jaren normaal om als automobilist per gereden kilometer belasting te betalen, en dat is een goede zaak. Zelfs het verbruik van je motor en je rijgedrag worden meegenomen in het tarief. Dat heet accijns. De rekening van een tank benzine of diesel bestaat voor het merendeel uit belastingen, en wie meer rijdt moet vaker tanken.”

Betalen per kilometer

“Maar door de komst van de elektrische auto en andere emissieloze voertuigen betaalt een deel van de automobilisten juist fors minder. Daarom zijn wij er voor dat emissieloze auto’s per kilometer gaan betalen. Uiteindelijk zal dan iedereen van accijns overgaan op deze kilometerheffing. Want de toekomst is emissieloos rijden, waarbij iedereen zelf kan kiezen wanneer ze overstappen zonder dat we mensen met dwang voortijdig uit hun benzineauto jagen. Als we dan in de toekomst toch een systeem van betalen per kilometer hebben, is het wel zo eerlijk en eenvoudig om de huidige wegenbelasting af te schaffen, en onder de noemer ‘de gebruiker betaalt’ alleen een kilometerheffing over te houden,” aldus de partij.

Reacties

EINDELIJK GERECHTIGHEID. ( indien zij woord houden…..)

Geplaatst door: JP Cars op