“Daar zal het MKB in de autosector sterk van kunnen profiteren. Het is ook goed dat dat nu al besloten is. Dat biedt klanten zekerheid bij het plannen en geeft de autohandel perspectief op middellange termijn,’’ stelt het Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe ZDK. Het verbond is ook tevreden over de in te voeren slooppremie voor oudere bestel- en vrachtwagens. Die geldt niet alleen bij aanschaf van een elektrisch model maar ook bij een voertuig op waterstof.

Eenheid in betaalsystemen

De Duitse regering wil ook meer eenheid in de betaalsystemen voor laadpalen. Naast het programma voor private en anderszins niet openbaar toegankelijke laadpunten wil Berlijn in eerste instantie tot eind 2021 nog eens 50.000 openbare laadpunten installeren. Tot eind 2022 moet minstens een kwart van de Duitse tankstations over een snellaadstation beschikken wat in de vijf jaar daarna naar 75 procent opgevoerd moet worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding