Proefritten zijn toch wel toegestaan

Op de website van de Rijksoverheid viel kortstondig te lezen dat proefritten expliciet verboden waren. Nadat de Bovag gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK is de tekst op de coronasite van de overheid aangepast, en de zinsnede over het verbod op proefritten verwijderd.

“De werkplaats is open voor reparatie en onderhoud. De showroom is gesloten. Proefritten zijn niet mogelijk. Auto’s kunnen niet afgehaald worden, maar wel thuis bezorgd worden. Het tankstation en de wasstraat zijn open.  Lease en verkoop aan zakelijke rijders is mogelijk.” Dit was gisteren nog de stelling op de speciale coronawebsite van de Rijksoverheid.

Ingetrokken

Een verbod dat nogal uit de lucht kwam vallen omdat proefritten tot nu toe waren toegestaan. Bovag is dan ook verheugd dat het verbod zo snel is teruggedraaid. ‘De proefritten aan huis, of vanaf een openbare plek zijn gewoon mogelijk, onder voorwaarden vergelijkbaar met die bij het afleveren van een besteld voertuig. Dus met maximaal twee personen, 1,5 meter afstand en passende hygiënemaatregelen. Dat is door het ministerie van I&W ook aan Bovag bevestigd. Specifiek vermelden we dat instructieritten, dus met verkoper en klant in één auto, niet mogen’, aldus de brancheorganisatie.

Showroom

Ook de zin over de gesloten showroom is verduidelijkt. Er staat nu: ‘De showroom is gesloten voor publiek’. Dat betekent dat de showroom nog steeds gebruikt kan worden voor de receptie en als wachtruimte voor klanten van de werkplaats. Waarbij wel alle geldende regels in acht worden genomen. Lease en verkoop aan zakelijke rijders is ook mogelijk. ‘Gebruik daarvoor echter niet de showroom, maar de kantoorruimte in uw bedrijf’, benadrukt de Bovag.

Proefritten zijn toch wel toegestaan - Automobielmanagement.nl

Proefritten zijn toch wel toegestaan

Op de website van de Rijksoverheid viel kortstondig te lezen dat proefritten expliciet verboden waren. Nadat de Bovag gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK is de tekst op de coronasite van de overheid aangepast, en de zinsnede over het verbod op proefritten verwijderd.

“De werkplaats is open voor reparatie en onderhoud. De showroom is gesloten. Proefritten zijn niet mogelijk. Auto’s kunnen niet afgehaald worden, maar wel thuis bezorgd worden. Het tankstation en de wasstraat zijn open.  Lease en verkoop aan zakelijke rijders is mogelijk.” Dit was gisteren nog de stelling op de speciale coronawebsite van de Rijksoverheid.

Ingetrokken

Een verbod dat nogal uit de lucht kwam vallen omdat proefritten tot nu toe waren toegestaan. Bovag is dan ook verheugd dat het verbod zo snel is teruggedraaid. ‘De proefritten aan huis, of vanaf een openbare plek zijn gewoon mogelijk, onder voorwaarden vergelijkbaar met die bij het afleveren van een besteld voertuig. Dus met maximaal twee personen, 1,5 meter afstand en passende hygiënemaatregelen. Dat is door het ministerie van I&W ook aan Bovag bevestigd. Specifiek vermelden we dat instructieritten, dus met verkoper en klant in één auto, niet mogen’, aldus de brancheorganisatie.

Showroom

Ook de zin over de gesloten showroom is verduidelijkt. Er staat nu: ‘De showroom is gesloten voor publiek’. Dat betekent dat de showroom nog steeds gebruikt kan worden voor de receptie en als wachtruimte voor klanten van de werkplaats. Waarbij wel alle geldende regels in acht worden genomen. Lease en verkoop aan zakelijke rijders is ook mogelijk. ‘Gebruik daarvoor echter niet de showroom, maar de kantoorruimte in uw bedrijf’, benadrukt de Bovag.