Showroom dicht, werkplaats open

Autobedrijven moeten op grond van de nieuwe lockdown hun showroom gesloten houden. De werkplaats wordt beschouwd als essentiële infrastructuur en mag open blijven. Van belang is dat daar waar de werkplaats grenst aan de winkel of showroom, deze onder geen beding toegankelijk mag zijn voor klanten. Klanten mogen ook niet in de winkel worden ontvangen, wel aan de deur (klant moet buiten blijven).

Verkoop of afspraak is niet toegestaan, click en collect buiten aan de deur/buiten bij de showroom vanaf eigen terrein is wel mogelijk. Het afleveren of inleveren van (nieuwe) voertuigen op een openbare locatie, eigen terrein of aan huis is ook toegestaan, evenals proefritten vanaf eigen terrein of op openbare plekken. De dienstverlening van de RDW, zoals registraties en (APK) keuringen blijven ook (zoveel mogelijk) doorgaan. Het thuiswerkadvies blijft van kracht: werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand.

Begrip

Die samenvatting geeft RAI Vereniging naar aanleiding van de persconferentie van zaterdagavond. “RAI Vereniging heeft begrip dat ingrijpende maatregelen nodig zijn om het coronavirus in te dammen. Het nieuwe pakket aan maatregelen raakt echter velen van u. RAI Vereniging blijft zich inzetten voor uw belangen zodat u uw activiteiten zo goed en veilig mogelijk kunt continueren en de eventuele impact zoveel mogelijk beperkt wordt. Het is van groot economische en sociaal belang dat Nederland in beweging blijft.’’

Duidelijkheid

“Op dit moment hebben we nog niet alle details van de maatregelen met zekerheid scherp. Komende dagen krijgen wij hier meer duidelijkheid over. Wij staan hiervoor onder meer in nauw contact met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ministerie van Economische Zaken. Wij zullen u zo snel mogelijk op de hoogte stellen wanneer wij meer duidelijkheid krijgen over specifieke situaties. Heeft u een concrete vraag over wat een maatregel voor uw bedrijf betekent of loopt u komende periode tegen bepaalde (onduidelijke) zaken aan? Neem dan contact op met uw sectiemanager,’’ aldus RAI Vereniging

Showroom dicht, werkplaats open - Automobielmanagement.nl

Showroom dicht, werkplaats open

Autobedrijven moeten op grond van de nieuwe lockdown hun showroom gesloten houden. De werkplaats wordt beschouwd als essentiële infrastructuur en mag open blijven. Van belang is dat daar waar de werkplaats grenst aan de winkel of showroom, deze onder geen beding toegankelijk mag zijn voor klanten. Klanten mogen ook niet in de winkel worden ontvangen, wel aan de deur (klant moet buiten blijven).

Verkoop of afspraak is niet toegestaan, click en collect buiten aan de deur/buiten bij de showroom vanaf eigen terrein is wel mogelijk. Het afleveren of inleveren van (nieuwe) voertuigen op een openbare locatie, eigen terrein of aan huis is ook toegestaan, evenals proefritten vanaf eigen terrein of op openbare plekken. De dienstverlening van de RDW, zoals registraties en (APK) keuringen blijven ook (zoveel mogelijk) doorgaan. Het thuiswerkadvies blijft van kracht: werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand.

Begrip

Die samenvatting geeft RAI Vereniging naar aanleiding van de persconferentie van zaterdagavond. “RAI Vereniging heeft begrip dat ingrijpende maatregelen nodig zijn om het coronavirus in te dammen. Het nieuwe pakket aan maatregelen raakt echter velen van u. RAI Vereniging blijft zich inzetten voor uw belangen zodat u uw activiteiten zo goed en veilig mogelijk kunt continueren en de eventuele impact zoveel mogelijk beperkt wordt. Het is van groot economische en sociaal belang dat Nederland in beweging blijft.’’

Duidelijkheid

“Op dit moment hebben we nog niet alle details van de maatregelen met zekerheid scherp. Komende dagen krijgen wij hier meer duidelijkheid over. Wij staan hiervoor onder meer in nauw contact met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ministerie van Economische Zaken. Wij zullen u zo snel mogelijk op de hoogte stellen wanneer wij meer duidelijkheid krijgen over specifieke situaties. Heeft u een concrete vraag over wat een maatregel voor uw bedrijf betekent of loopt u komende periode tegen bepaalde (onduidelijke) zaken aan? Neem dan contact op met uw sectiemanager,’’ aldus RAI Vereniging