RAI Vereniging: Betaalbaarheid van mobiliteit onder druk

De betaalbaarheid van mobiliteit staat steeds meer onder druk. Dit stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck in reactie op de Prinsjesdagstukken voor 2023. Van Eijck dringt er bij het kabinet op aan om duurzame mobiliteit voor iedereen betaalbaar te houden.

Dat kan door naast elektrisch, meer ruimte te bieden voor betaalbare alternatieve zuinige vervoersmiddelen en brandstoffen. “De enige manier om vast te houden aan de klimaatdoelen en mobiliteit komende jaren betaalbaar te houden, is door een techniek neutraal mobiliteitsbeleid”, aldus Van Eijck.

“Zet in op meerdere technologieën, zoals waterstof, (plug-in) hybride en alternatieve duurzame brandstoffen. Stimuleer ook het gebruik van de fiets en scooter voor korte tot middellange afstanden. Zo neemt de keuzevrijheid toe, kunnen meer consumenten en ondernemers direct COշ besparen en dalen de kosten.”

Het kabinet is van plan per 2025 de bestaande vrijstelling op de aanschafbelasting (bpm) op conventionele bestelwagens te laten vervallen om daarmee de aankoop van elektrische bestelwagens te stimuleren. Voor veel ondernemers is dit echter nog geen alternatief, waardoor zij straks gemiddeld 11.000 euro meer voor hun bestelwagen kwijt zijn, aldus RAI Vereniging.

Lees ook:
Bovag: Ondernemer komt er bekaaid vanaf

RAI Vereniging: Betaalbaarheid van mobiliteit onder druk - Automobielmanagement.nl

RAI Vereniging: Betaalbaarheid van mobiliteit onder druk

De betaalbaarheid van mobiliteit staat steeds meer onder druk. Dit stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck in reactie op de Prinsjesdagstukken voor 2023. Van Eijck dringt er bij het kabinet op aan om duurzame mobiliteit voor iedereen betaalbaar te houden.

Dat kan door naast elektrisch, meer ruimte te bieden voor betaalbare alternatieve zuinige vervoersmiddelen en brandstoffen. “De enige manier om vast te houden aan de klimaatdoelen en mobiliteit komende jaren betaalbaar te houden, is door een techniek neutraal mobiliteitsbeleid”, aldus Van Eijck.

“Zet in op meerdere technologieën, zoals waterstof, (plug-in) hybride en alternatieve duurzame brandstoffen. Stimuleer ook het gebruik van de fiets en scooter voor korte tot middellange afstanden. Zo neemt de keuzevrijheid toe, kunnen meer consumenten en ondernemers direct COշ besparen en dalen de kosten.”

Het kabinet is van plan per 2025 de bestaande vrijstelling op de aanschafbelasting (bpm) op conventionele bestelwagens te laten vervallen om daarmee de aankoop van elektrische bestelwagens te stimuleren. Voor veel ondernemers is dit echter nog geen alternatief, waardoor zij straks gemiddeld 11.000 euro meer voor hun bestelwagen kwijt zijn, aldus RAI Vereniging.

Lees ook:
Bovag: Ondernemer komt er bekaaid vanaf