Milco de Vries benadrukt dat het hier om een echt experience centre gaat. Er zullen vanuit het centre geen auto’s verkocht worden. De overigens in het zelfde pand – één verdieping lager – opgenomen dealer zal wel actief verkopen. Volgens De Vries is dit geen enkele bedreiging voor zijn andere Kia-dealers. “Bezoekers die hier naar toekomen en willen kopen worden via hun postcode in contact gebracht met de dealer in hun regio. Daar handelen we heel strikt in. Ik wil geen gedonder met mijn dealers.” Indrukwekkend was vooral het optreden van Hans Sabee, grondlegger van de Kia dealer centres. Hij is sinds enige tijd ongeneeslijk ziek, maar wilde ‘de eerste steenlegging’ bijwonen. In zijn speech liet hij de ongeveer honderd aanwezigen weten dat het momenteel goed met hem gaat. “Het is stabiel. Ik hoop er bij de opening in oktober nog bij te zien. Zo niet vraag ik of ze boven een stoeltje voor me willen reserveren om zo toch op de eerste rij te zitten.” Het geëmotioneerde gezelschap antwoordde met een lang en heftig applaus. Henk Koop van architectenbureau ABOG stond er trots bij. Het eerste Kia World van Europa is zijn eerste grote opdracht voor Kia. “Dit zijn hele mooie opdrachten. Opdrachten waar je wel vanaf het eerste moment mee moet willen en kunnen denken. Onze ervaring en visie in en op de autobranche is dan toch van groot belang.” Foto-impressie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding