Internetfilmpje Opel stuit op protest

Dierenbeschermingsorganiaties protesteren tegen een online reclamefilmpje voor de Opel /Vauxhall Astra GTC.

In het filmpje (van McCann Erickson) gebruikt een automobilist zijn witte hondje om vogelpoep van zijn Astra GTC te vegen – om de hond aansluitend uit het raam te mikken. De payoff van de advertentie is 'Opel Astra GTC: men's new best friend.' Volgens de zakenkrant Financial Times is in Engeland een storm van protest opgestoken. De Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) gaat bezwaar aantekenen bij de autoriteiten. Een zegsman van de RSPCA: “Men denkt slim te zijn, maar dit is een ziek reclamefilmpje. Een trouw huisdier wordt als wegwerpartikel neergezet. Een wrede, 'could'nt care less' boodschap wordt uitgezonden om een auto te verkopen.” Opel heeft verklaard dat er geen dier gewond is geraakt om de film te maken en dat het niet de bedoeling is iemand te schofferen. Met de omstreden uiting denkt de fabrikant jongere automobilisten te bereiken, in d ehoop dat die het filmpje via e-mail naar elkaar sturen.

Internetfilmpje Opel stuit op protest - Automobielmanagement.nl

Internetfilmpje Opel stuit op protest

Dierenbeschermingsorganiaties protesteren tegen een online reclamefilmpje voor de Opel /Vauxhall Astra GTC.

In het filmpje (van McCann Erickson) gebruikt een automobilist zijn witte hondje om vogelpoep van zijn Astra GTC te vegen – om de hond aansluitend uit het raam te mikken. De payoff van de advertentie is 'Opel Astra GTC: men's new best friend.' Volgens de zakenkrant Financial Times is in Engeland een storm van protest opgestoken. De Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) gaat bezwaar aantekenen bij de autoriteiten. Een zegsman van de RSPCA: “Men denkt slim te zijn, maar dit is een ziek reclamefilmpje. Een trouw huisdier wordt als wegwerpartikel neergezet. Een wrede, 'could'nt care less' boodschap wordt uitgezonden om een auto te verkopen.” Opel heeft verklaard dat er geen dier gewond is geraakt om de film te maken en dat het niet de bedoeling is iemand te schofferen. Met de omstreden uiting denkt de fabrikant jongere automobilisten te bereiken, in d ehoop dat die het filmpje via e-mail naar elkaar sturen.