Het gedrag in de auto is volgens Dufec meestal een afgeleide van het gedrag in het dagelijks leven en zegt daarom veel over iemands persoonlijkheid. Let hij of zij bij de aanschaf van een nieuwe auto vooral op het uiterlijk; maakt hij zich kwaad als een andere automobilist hem met hoge snelheid inhaalt of als hij een bekeuring krijgt? De test is gebaseerd op het zogenaamde enneagram. Het enneagram onderscheidt negen persoonlijkheidstypen, zoals de romanticus, perfectionist en levensgenieter. De methode wordt veel gebruikt binnen organisaties om medewerkers meer inzicht te geven in zichzelf en hun collega’s. Daarnaast gebruiken psychologen het instrument om helderheid te krijgen over wat mensen beweegt. De test op www.dufec.nl geeft ook tips hoe iemand het best kan omgaan met zijn of haar persoonlijke kenmerken. Het is volgens Dufec voor het eerst dat het gedrag van de automobilist als basis voor een enneagram wordt gebruikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding