‘In het begin leek het te gaan tussen de kekke Suzuki Swift en de zuinige Daihatsu Sirion’, aldus de jury. ‘Maar al snel bleek ook de Volkswagen Polo hoge ogen te gooien. Toch is het de Nissan Micra die uiteindelijk won, want die scoorde op vrijwel alle onderdelen goed en liet nergens echte steken vallen. De Micra haalde de meeste punten, biedt veel waar voor z’n geld en heeft een lekker pittige én zuinige motor.’ De Kampioen, het tijdschrift van de ANWB, test elk jaar nieuw verschenen compacte auto’s (B-segment) en compacte auto’s die net een facelift hebben ondergaan. De winnaar van die test is de “Compacte auto van het jaar”. Eerdere winnaars van deze verkiezing zijn de Fiat Punto, Opel Corsa, Citroën C3, Toyota Yaris en (vorig jaar) Mitsubishi Colt 5-deurs. De Nissan Micra mag zich nu in hetzelfde rijtje voegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding