De door het weekblad ‘Bild am Sonntag’ georganiseerde verkiezing werd dit jaar voor de dertigste maal gehouden, met prijswinnaars in vier verschillende categorieën. De nieuwe Fiat Grande Punto behaalde de overwinning in de compacte klasse en wist de Volkswagen Fox, Renault Clio, Toyota Yaris en Peugeot 1007 achter zich te laten. De uitreiking vond gisteren plaats in Berlijn. De verkoopstart van de Grande Punto heeft volgens Fiat de doelstellingen overtroffen. Vanaf de marktintroductie in september zijn er tot en met de eerste week van november veertigduizend orders genoteerd. Voornamelijk de Italiaanse dealers tekenden hiervoor want de Grande Punto is pas vanaf medio oktober in andere grote markten (Duitsland, Frankrijk en Spanje) in de verkoop gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding