Aan de hand van het ingevoerde kenteken herkent Marktplaats de belangrijkste kenmerken van de auto en vult deze automatisch in. Het kenteken is uit privacy-overwegingen niet zichtbaar bij de advertentie. De advertentiesite gebruikt het kenteken alleen om informatie toe te voegen over de auto. ‘Dit maakt het zoeken voor potentiële kopers makkelijker, er is minder kans dat belangrijke informatie ontbreekt en daarnaast bespaart het veel tijd bij het maken van de advertentie’, aldus Marktplaats. Automatisch herkend en ingevuld worden: merk van de auto, model, bouwjaar, kleur, brandstof, gewicht en carrosserievorm. De autorubriek is een van de populairste advertentierubrieken op Marktplaats.nl. Gedurende de eerste drie kwartalen van 2005 zijn meer dan 650.000 autoadvertenties op Marktplaats geplaatst. Op dit moment staan er ongeveer 70.000 auto's te koop op de site. Zie ook: http://statisch.marktplaats.nl/help/licenseplate/index.html.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding