Net als vorig jaar is de Kalender in zwart/wit geschoten, op twee foto’s na dan. Dit keer zijn de foto’s gemaakt door het Turks/Britse duo Mert Alas & Marcus Piggott. Zij kozen Zuid-Frankrijk als achtergrond en haalden slechts zes modellen voor hun lenzen. Maar het zijn, in overdrachtelijke zin, wel zwaargewichten want met Jennifer Lopez, Kate Moss en Gisele Bundchen wist Pirelli de wereldtop binnen te halen. Daarnaast worden Guinevere van Seenuw, Karen Elson en Natalia Vodianova (de laatste twee sieren voor de derde keer de kalender) in de modewereld tot de meest bekende modellen gerekend. Met 27 platen op extra dik papier en een totaalgewicht van dik twee kilo is ook Pirelli Kalender 2006 letterlijk een zwaargewicht en waarschijnlijk de zwaarste ooit. De uitreiking van de kalender vond plaats in de Spiegeltent in Gouda waar de first lady of jazz Rita Reys (inmiddels 80+) voor de muzikale omlijsting zorgde. Oh ja, Pirelli Nederland maakte melding van een recordjaar met dubbele groeicijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding