Per verkochte nieuwe ‘5’ ontvangt de dealer vijftienhonderd euro wanneer een vreemd merk is ingeruild, zo meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. Is die inruiler een oude 5, dan schuift dat twee euromille. De hoogste bonus – drie mille – is beschikbaar wanneer het gaat om een Mercedes of Audi. Ook de verkoop van andere BMW-modellen wordt op de thuismarkt financieel gekieteld. Zo bedraagt de premie voor een nieuw exemplaar uit de 3-serie 750 euro. Bij de roadster Z4 gaat het om duizend euro en bij de X5 om vijftienhonderd euro. Overigens gaat het met de afzet als geheel helemaal niet beroerd met BMW. Eind november was de totale jaarafzet van 2004 al overtroffen. Het verkochte aantal auto’s (1.21 miljoen) betekende een verkoopstijging van 10,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding