De Ford S-MAX is een nieuw model van Ford of Europe en bouwt voort op de Focus C-MAX, een auto waarmee Ford redelijk succesvol is. De S-MAX zal worden geproduceerd naast de nieuwe Galaxy en de Mondeo in het Belgische Genk. Hij maakt zijn debuut op de salon van Genève. Met de S-MAX en met de nieuwe Ford Galaxy manifesteert Ford zich sterker op de markt voor grote auto’s. Het programma hiervoor is volledig binnen het bedrijf ontwikkeld, in tegenstelling tot de joint venture (met VW-Seat) die de vorige Galaxy opleverde. Aan de productie ligt Ford’s zogenoemde Shared Technology-benadering ten grondslag. Die zou volop mogelijkheden bieden voor de productie van meer uiteenlopende carrosserievarianten en verschillende formaten auto’s. In de fabriek in Genk wordt momenteel 175 miljoen euro geïnvesteerd om de productie mogelijk te maken. Genk werkt momenteel in tweeploegendienst met vijfduizend medewerkers. Vorig jaar werden er ruim tweehonderdduizend auto’s geproduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding