Op 13 februari had organisator Innovam 27 aanmeldingen genoteerd. Van dat totaal waren 22 kandidaten werkzaam bij een dealervestiging, de overigen bij een universeel garagebedrijf. “Het gaat heel aardig”, vindt een woordvoerster van Innovam. “We hopen op honderd deelnemers en zitten nu dus op ruim een kwart. Voor de rest hebben we de komende twee weken nog de tijd. We rekenen erop ons streefgetal te halen, zowel via spontane aanmeldingen vanuit de branche als de aansporingen bij bedrijven door onze eigen adviseurs.” De meeste mensen die zich de voorbije weken inschreven zijn eerste monteur. Maar ook ‘gewone’ monteurs als tweede monteurs zijn vertegenwoordigd, evenals (tot nu toe) twee chefs werkplaats. Vaardigt het gros van de bedrijven één werknemer af voor de verkiezing, sommigen sturen twee man en een enkeling drie. De verkiezing ‘Autotechnicus van het Jaar’ vindt voor de vierde keer plaats. Vorige maand werden zevenduizend autobedrijven opgeroepen om hun beste technici in te schrijven. Dat kan tot vrijdag 24 februari via www.autotechnicusvanhetjaar.nl. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door stichting OOMT en uitgevoerd door Innovam. Deelname staat open voor gebonden en onafhankelijke autobedrijven. Voor de winnaar c.q zijn werkgever liggen er prijzen klaar van de Innovam (opleidingscheque), Gedore (gereedschapskar) en Bovemij (jaar gratis autoverzekering).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding