Dankzij deze stijging bedraagt het Europese marktaandeel 8,4 procent (een plus van 1,1 ten opzichte van januari vorig jaar). De cijfers zijn mede te danken aan het succes van de Punto, die volgens de fabrikant “een droomstart” heeft gemaakt in 2006. Met in totaal 38 duizend registraties (het nieuwe model – Grande Punto – en oude model – Punto Classic) is het de best verkochte auto in Europa. Alles bij elkaar zijn sinds de marktintroductie eind vorig jaar wereldwijd ruim 145 duizend Grande Punto’s verkocht. Alle merken binnen de Fiat Auto-groep zijn erin geslaagd om in Europees verband in januari een ‘plus’ te noteren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Fiat noteerde een totaal van 78 duizend auto’s (+ 26,2 procent), Lancia twaalfduizend (+ 1,8 procent) en Alfa Romeo eveneens twaalfduizend registraties (+ 6,2 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding