De Webby Awards, door bladen als Time Magazine en New York Times aangeduid als de online Oscars, worden jaarlijks uitgereikt. Ze gelden op het internet inderdaad als de belangrijkste onderscheidingen. Als criteria gelden ontwerp/design, creativiteit, gebruiksvriendelijkheid en nut. De GM-weblog (Fastlane) is genomineerd in de categorie Business Blogs, de zakenweblogs. In de categorie Automotive zijn vijf websites genomineerd. Opvallend: drie van de vijf zijn van Toyota. De genomineerden zijn: Build Your Scion, Mercedes-AMG, roofstudio.com van Mini USA, Toyota Financial Services Scion Credit Module en Toyota HSD Hybrid Synergy Drive. De Webby Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts & Sciences. Hoewel ze net zo Amerikaans georiënteerd zijn als de film-Oscars, is het een wereldwijde club met ruim vijfhonderd leden onder wie David Bowie, Richard Branson (Virgin) en naked chef Jamie Oliver. ( http://fastlane.gmblogs.com )

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding