Zowel de A-selectie als de technische/medische staf, directie en management gaan Volkswagen rijden. Auto Bongers (vanaf medio mei Auto Lichtstad) is de leverende dealer. Het bedrijf zal ook de contacten onderhouden met de berijders, onder wie de PSV-spelers. Volkswagen volgt in Eindhoven DaimlerChrysler Nederland op, waarmee PSV gedurende de afgelopen zeven seizoenen samenwerkte. De overeenkomst met VW krijgt een ‘groen’ tintje. Alle dieselauto’s zullen worden voorzien van een partikelfilter. Ook willen beide partijen gedurende de contractperiode een aantal milieuvriendelijke Volkswagenmodellen inzetten. Dit zijn onder meer de Polo BlueMotion (1 op 25) – en indien mogelijk – de Touran Ecofuel die zowel op aardgas als benzine rijdt. PSV en Volkswagen werken in ieder geval samen tot en met het seizoen 2009 – 2010. Volkswagen is overigens geen onbekende in de Nederlandse topsport. Zo is het merk sinds 1994 verbonden aan NOC*NSF. Daarnaast ondersteunt VW diverse andere voetbalclubs uit de eredivisie, waaronder PSV-rivaal Feyenoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding