ATC Innovation Award 2007 voor Sensata

Uit 22 inzendingen koos de jury de ‘cylinder pressure sensor’ van Sensata als beste Nederlandse innovatie op automotive gebied.

De prijs werd uitgereikt op het ATC lustrumcongres op 26 juni. De door Sensata ontwikkelde sensor kan de druk in de verbrandingskamer van een motor meten. Met dat gegeven kan het motormanagement in milliseconden de volgende inspuiting corrigeren en zo de verbranding nauwkeuriger en schoner regelen. Sensata in Almelo is ontstaan uit Texas Instruments en is een wereldspeler op het gebied van sensoren voor de autoindustrie, vooral voor toepassing in aandrijfsystemen. Zie www.sensata.com De andere genomineerden waren: Nedschroef met een systeem voor het meten van de voorspankracht van een bout Nonox met een mechatronische klep die een gasmotor net zo zuinig maakt als een diesel. PDE met een systeem voor lichtgewicht bepantsering om montage op de productielijn. Een eervolle vermelding gaf de jury aan: Micro Turbine Technology uit Nuenen met een kleine microturbine als energiebron NXP Semiconductors met een unit voor breedbandcommunicatie op het boordnetwerk TU/e voor het concept om met moleculaire engineering roetvorming tegen te gaan De ATC Innovation Award wordt tweejaarlijks uitgereikt. Dit jaar deden 22 bedrijven mee. Niet alleen grote industrieën, maar ook mkb, startups, kennisinstellingen en carrosseriebouwers nomineerden hun meest recente en beste innovatie. Uit handen van juryvoorzitter M. Steinbuch kreeg Sensata het glasobject ‘Het Pientere Pookje’ overhandigd en de Brainport Innovatievoucher ter waarde van 7,5 duizend euro te besteden bij een Brainport kennisinstelling. Het Automotive Technology Centre is de brancheorganisatie in de Nederlandse automotive industrie voor het stimuleren van technologieontwikkeling en samenwerking. www.atcentre.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ATC Innovation Award 2007 voor Sensata - Automobielmanagement.nl

ATC Innovation Award 2007 voor Sensata

Uit 22 inzendingen koos de jury de ‘cylinder pressure sensor’ van Sensata als beste Nederlandse innovatie op automotive gebied.

De prijs werd uitgereikt op het ATC lustrumcongres op 26 juni. De door Sensata ontwikkelde sensor kan de druk in de verbrandingskamer van een motor meten. Met dat gegeven kan het motormanagement in milliseconden de volgende inspuiting corrigeren en zo de verbranding nauwkeuriger en schoner regelen. Sensata in Almelo is ontstaan uit Texas Instruments en is een wereldspeler op het gebied van sensoren voor de autoindustrie, vooral voor toepassing in aandrijfsystemen. Zie www.sensata.com De andere genomineerden waren: Nedschroef met een systeem voor het meten van de voorspankracht van een bout Nonox met een mechatronische klep die een gasmotor net zo zuinig maakt als een diesel. PDE met een systeem voor lichtgewicht bepantsering om montage op de productielijn. Een eervolle vermelding gaf de jury aan: Micro Turbine Technology uit Nuenen met een kleine microturbine als energiebron NXP Semiconductors met een unit voor breedbandcommunicatie op het boordnetwerk TU/e voor het concept om met moleculaire engineering roetvorming tegen te gaan De ATC Innovation Award wordt tweejaarlijks uitgereikt. Dit jaar deden 22 bedrijven mee. Niet alleen grote industrieën, maar ook mkb, startups, kennisinstellingen en carrosseriebouwers nomineerden hun meest recente en beste innovatie. Uit handen van juryvoorzitter M. Steinbuch kreeg Sensata het glasobject ‘Het Pientere Pookje’ overhandigd en de Brainport Innovatievoucher ter waarde van 7,5 duizend euro te besteden bij een Brainport kennisinstelling. Het Automotive Technology Centre is de brancheorganisatie in de Nederlandse automotive industrie voor het stimuleren van technologieontwikkeling en samenwerking. www.atcentre.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding