Cabrio haalt coupé qua verkopen in

Cabrio's zijn niet aan te slepen. De verkoop plust dit jaar dik veertig procent.

Dat is ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2006. Volgens RDC Datacentrum komt het vooral door nieuwe modellen. Er worden ook aanzienlijk meer coupés verkocht. Tot nu toe bijna twintig procent meer dan in 2006. Cabrio's zijn steeds vaker uitgerust met een elektrisch bedienbaar, metalen dak. Dat is beter voor gebruiksvriendelijkheid. En het komt de rijeigenschappen ten goede. Tot en met mei 2007 zijn 4400 cabrio's verkocht met Nederlands kenteken. De Peugeot 207 CC is met bijna 650 stuks koploper. Daarna komt de Volkswagen Eos met 550 exemplaren, en de Volvo C70 met bijna vijfhonderd stuks. De bestverkochte coupé is de BMW 3-serie Coupé met 450 stuks. Citroën deed 350 exemplaren van de C4 Coupé en Audi bijna 250 nieuwe TT's. Opvallende nummer 4 op de lijst is de Porsche 911. Dit jaar zijn er al vijftig procent meer van die auto verkocht dan in de eerste vijf maanden van 2006. Tot 2001 werden er in Nederland steevast meer coupés dan cabrio's verkocht. Maar nu zitten de cabrio's op twee procent marktaandeel en de coupés blijven steken op krap één procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Cabrio haalt coupé qua verkopen in - Automobielmanagement.nl

Cabrio haalt coupé qua verkopen in

Cabrio's zijn niet aan te slepen. De verkoop plust dit jaar dik veertig procent.

Dat is ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2006. Volgens RDC Datacentrum komt het vooral door nieuwe modellen. Er worden ook aanzienlijk meer coupés verkocht. Tot nu toe bijna twintig procent meer dan in 2006. Cabrio's zijn steeds vaker uitgerust met een elektrisch bedienbaar, metalen dak. Dat is beter voor gebruiksvriendelijkheid. En het komt de rijeigenschappen ten goede. Tot en met mei 2007 zijn 4400 cabrio's verkocht met Nederlands kenteken. De Peugeot 207 CC is met bijna 650 stuks koploper. Daarna komt de Volkswagen Eos met 550 exemplaren, en de Volvo C70 met bijna vijfhonderd stuks. De bestverkochte coupé is de BMW 3-serie Coupé met 450 stuks. Citroën deed 350 exemplaren van de C4 Coupé en Audi bijna 250 nieuwe TT's. Opvallende nummer 4 op de lijst is de Porsche 911. Dit jaar zijn er al vijftig procent meer van die auto verkocht dan in de eerste vijf maanden van 2006. Tot 2001 werden er in Nederland steevast meer coupés dan cabrio's verkocht. Maar nu zitten de cabrio's op twee procent marktaandeel en de coupés blijven steken op krap één procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding