Enkelband voor Bart ten Oever?

Hoewel een dikke tien jaar geleden de opkomstplicht werd afgeschaft en tienduizenden dienstweigeraars nooit zijn vervolgt, krijgt Bart ten Oever van BusyMark (business systems) in Veenendaal nu last van een overijverige Vrouwe Justitia.

Hij haalde er afgelopen woensdag 'Hart van Nederland' (SBS6) mee. Ten Oever (42) werd door uitstel pas in 1994 officieel dienstweigeraar. "De rechtbank veroordeelde mij in 1998 tot zeven maanden gevangenisstraf. Die straf werd in 2004 omgezet in een taakstraf." Taakstraffen gelden uitsluitend tot het equivalent van zes maanden gevangenisstraf, dus nadat Ten Over 240 uur had afgewassen bleef er één maand openstaan. "Die maand kost mij nu tienduizend euro boete. Dat staat niet in verhouding tot die 240 uur. Het alternatief is een maand zitten of een maand electronische detentie." In dat laatste geval mag Ten Oever wel naar z'n kantoor in Veenendaal, maar moet hij verder thuisblijven. Klanten bezoeken is er niet bij. "Die moeten dan maar voor een keertje naar Veenendaal komen." Ten Oever heeft overigens een gratieverzoek bij de Koningin ingediend en verwacht daarover komende week duidelijkheid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Enkelband voor Bart ten Oever? - Automobielmanagement.nl

Enkelband voor Bart ten Oever?

Hoewel een dikke tien jaar geleden de opkomstplicht werd afgeschaft en tienduizenden dienstweigeraars nooit zijn vervolgt, krijgt Bart ten Oever van BusyMark (business systems) in Veenendaal nu last van een overijverige Vrouwe Justitia.

Hij haalde er afgelopen woensdag 'Hart van Nederland' (SBS6) mee. Ten Oever (42) werd door uitstel pas in 1994 officieel dienstweigeraar. "De rechtbank veroordeelde mij in 1998 tot zeven maanden gevangenisstraf. Die straf werd in 2004 omgezet in een taakstraf." Taakstraffen gelden uitsluitend tot het equivalent van zes maanden gevangenisstraf, dus nadat Ten Over 240 uur had afgewassen bleef er één maand openstaan. "Die maand kost mij nu tienduizend euro boete. Dat staat niet in verhouding tot die 240 uur. Het alternatief is een maand zitten of een maand electronische detentie." In dat laatste geval mag Ten Oever wel naar z'n kantoor in Veenendaal, maar moet hij verder thuisblijven. Klanten bezoeken is er niet bij. "Die moeten dan maar voor een keertje naar Veenendaal komen." Ten Oever heeft overigens een gratieverzoek bij de Koningin ingediend en verwacht daarover komende week duidelijkheid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding