Opvallende stijging Europese verkopen

De Europese autoverkopen zijn in juli met zeven procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Voor het eerst in tijden zit West-Europa met een stijging van zes procent weer flink in de plus. De nieuwe EU-landen blijven, met negentien procent, op stoom. Het Duitse Verband der Autoindustrie VDA meldt dat vorige maand in totaal 1,4 miljoen auto's werden afgezet in de EU. Vooral diesels zijn in trek. "Dankzij hun brandstofefficiente dieseltechnologie" (aldus het VDA) konden de Duitse fabrikanten één op de twee nieuwe diesels leveren. Wat landen betreft doet vooral Frankrijk het uitstekend (een groei van 21 procent). Maar dat komt wel nadat de Franse dealers maanden lang in de malaise hebben gezeten. Op de Britse markt werden vijf procent meer auto's verkocht, terwijl Italië tien procent hoger uitkwam. Opvallend is dat de VDA Duitsland zelf niet noemt in het overzicht. Een maand geleden gingen de Duitse autoverkopen op jaarbasis met zeven procent omlaag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opvallende stijging Europese verkopen - Automobielmanagement.nl

Opvallende stijging Europese verkopen

De Europese autoverkopen zijn in juli met zeven procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Voor het eerst in tijden zit West-Europa met een stijging van zes procent weer flink in de plus. De nieuwe EU-landen blijven, met negentien procent, op stoom. Het Duitse Verband der Autoindustrie VDA meldt dat vorige maand in totaal 1,4 miljoen auto's werden afgezet in de EU. Vooral diesels zijn in trek. "Dankzij hun brandstofefficiente dieseltechnologie" (aldus het VDA) konden de Duitse fabrikanten één op de twee nieuwe diesels leveren. Wat landen betreft doet vooral Frankrijk het uitstekend (een groei van 21 procent). Maar dat komt wel nadat de Franse dealers maanden lang in de malaise hebben gezeten. Op de Britse markt werden vijf procent meer auto's verkocht, terwijl Italië tien procent hoger uitkwam. Opvallend is dat de VDA Duitsland zelf niet noemt in het overzicht. Een maand geleden gingen de Duitse autoverkopen op jaarbasis met zeven procent omlaag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding