Nieuwe Fiat 500 haalt vijf sterren

De nieuwe kleine Fiat 500 verdient royaal de maximale vijf sterren voor bescherming van de volwassen inzittenden.

Dat blijkt uit de nieuwste crashtesten van Euro NCAP. In de iets grotere compacte middenklasse behalen ook de gloednieuwe Peugeot 308 en Kia Cee’d deze vijf sterren. De vierde geteste auto, de Renault Twingo, stelt op diverse onderdelen teleur. De Renault Twingo komt slechts in de middenmoot op een niveau dat zijn concurrenten van vijf jaar geleden al bereikten. In de test van de Twingo ging het om de duurste uitvoering, die is uitgesrust met airbags. Aangezien die voorziening ontbreekt in de goedkopere, waarschijnlijk vaker verkochte varianten, pleit de ANWB ervoor om crashtest uit te voeren met modellen die een lager uitrustingniveau hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Fiat 500 haalt vijf sterren - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Fiat 500 haalt vijf sterren

De nieuwe kleine Fiat 500 verdient royaal de maximale vijf sterren voor bescherming van de volwassen inzittenden.

Dat blijkt uit de nieuwste crashtesten van Euro NCAP. In de iets grotere compacte middenklasse behalen ook de gloednieuwe Peugeot 308 en Kia Cee’d deze vijf sterren. De vierde geteste auto, de Renault Twingo, stelt op diverse onderdelen teleur. De Renault Twingo komt slechts in de middenmoot op een niveau dat zijn concurrenten van vijf jaar geleden al bereikten. In de test van de Twingo ging het om de duurste uitvoering, die is uitgesrust met airbags. Aangezien die voorziening ontbreekt in de goedkopere, waarschijnlijk vaker verkochte varianten, pleit de ANWB ervoor om crashtest uit te voeren met modellen die een lager uitrustingniveau hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding