Oorlog onder autosites

Uitgever Wegener, baas van Autotrack, eist dat InnoWeb stopt met het overnemen van teksten en foto’s van autosite Autotrack.nl op Gaspedaal.nl.

Gaspedaal.nl is een website die advertenties van andere occasionsites overneemt en de dubbele er uit filtert. Wegener meent dat Innoweb daarmee inbreuk maakt op de auteurs- en databankrechten van Autotrack. Volgens directeur Jan-Willem Tusveld van Innoweb is daar geen sprake van. ‘Gezien de jurisprudentie die er ligt, zien wij geen enkele reden om wijzigingen in onze dienst door te voeren’, zegt hij tegen Nu.nl. ‘Wat wij doen valt naar onze mening volledig binnen de gerechtelijke kaders die zijn gesteld in eerdere vergelijkbare zaken.’ In augustus oordeelde de rechtbank in Alkmaar dat huizenzoeksite Jaap.nl geen integrale teksten en foto's van andere huizensites mocht overnemen. Wel zou Jaap.nl volgens het citaatrecht tekstfragmenten en kleinere afbeeldingen mogen plaatsen. Tusveld denkt dat Innoweb binnen de grenzen van dat citaatrecht blijft, en is niet van plan om op de eis van Wegener in te gaan.GasPedaal begon in februari 2007 en doorzoekt ook Autotrader, AutoScout, Autobytel, AutoDealers en Nederland Mobiel. Door de vele zoekopties is het mogelijk om heel specifiek te zoeken binnen het online occasionaanbod in Nederland. De resultaten van de zoekopdracht kunnen gemakkelijk gesorteerd worden op prijs, kilometerstand, bouwjaar en merk/model. Geregistreerde gebruikers kunnen ook zoekresultaten en zoekopdrachten naar keuze bewaren zodat ze eenvoudig opnieuw bekeken kunnen worden. Ook kan een geregistreerde gebruiker occasions volgen. Wanneer er bijvoorbeeld een prijswijziging heeft plaatsgevonden of de auto staat niet meer te koop, dan wordt de gebruiker hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oorlog onder autosites - Automobielmanagement.nl

Oorlog onder autosites

Uitgever Wegener, baas van Autotrack, eist dat InnoWeb stopt met het overnemen van teksten en foto’s van autosite Autotrack.nl op Gaspedaal.nl.

Gaspedaal.nl is een website die advertenties van andere occasionsites overneemt en de dubbele er uit filtert. Wegener meent dat Innoweb daarmee inbreuk maakt op de auteurs- en databankrechten van Autotrack. Volgens directeur Jan-Willem Tusveld van Innoweb is daar geen sprake van. ‘Gezien de jurisprudentie die er ligt, zien wij geen enkele reden om wijzigingen in onze dienst door te voeren’, zegt hij tegen Nu.nl. ‘Wat wij doen valt naar onze mening volledig binnen de gerechtelijke kaders die zijn gesteld in eerdere vergelijkbare zaken.’ In augustus oordeelde de rechtbank in Alkmaar dat huizenzoeksite Jaap.nl geen integrale teksten en foto's van andere huizensites mocht overnemen. Wel zou Jaap.nl volgens het citaatrecht tekstfragmenten en kleinere afbeeldingen mogen plaatsen. Tusveld denkt dat Innoweb binnen de grenzen van dat citaatrecht blijft, en is niet van plan om op de eis van Wegener in te gaan.GasPedaal begon in februari 2007 en doorzoekt ook Autotrader, AutoScout, Autobytel, AutoDealers en Nederland Mobiel. Door de vele zoekopties is het mogelijk om heel specifiek te zoeken binnen het online occasionaanbod in Nederland. De resultaten van de zoekopdracht kunnen gemakkelijk gesorteerd worden op prijs, kilometerstand, bouwjaar en merk/model. Geregistreerde gebruikers kunnen ook zoekresultaten en zoekopdrachten naar keuze bewaren zodat ze eenvoudig opnieuw bekeken kunnen worden. Ook kan een geregistreerde gebruiker occasions volgen. Wanneer er bijvoorbeeld een prijswijziging heeft plaatsgevonden of de auto staat niet meer te koop, dan wordt de gebruiker hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding