DealerLink: vijftienduizend occasions, zeshonderd bedrijven

Na twaalf maanden actieve marktbewerking zegt occasionbemiddelaar DealerLink zeshonderd merkdealers en onafhankelijke autobedrijven in het systeem te hebben.

Op dit moment staan vijftienduizend occasions in de database van DealerLink, een online b2b netwerk om sneller tweedehands auto's (met handelsprijzen) te kunnen in- en verkopen. Van de in totaal ongeveer zesduizend autobedrijven in Nederland heeft nu zo’n tien procent zijn voorraad via DealerLink gekoppeld aan die van een ander. Hierdoor is een landelijke database ontstaan waaruit bedrijven kunnen putten om klanten aan een bepaalde occasion te helpen. Volgens DealerLink blijkt uit de praktijk dat de autobedrijven die actief gebruik maken van het occasionsysteem gemiddeld vijftien procent sneller een occasion verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

DealerLink: vijftienduizend occasions, zeshonderd bedrijven - Automobielmanagement.nl

DealerLink: vijftienduizend occasions, zeshonderd bedrijven

Na twaalf maanden actieve marktbewerking zegt occasionbemiddelaar DealerLink zeshonderd merkdealers en onafhankelijke autobedrijven in het systeem te hebben.

Op dit moment staan vijftienduizend occasions in de database van DealerLink, een online b2b netwerk om sneller tweedehands auto's (met handelsprijzen) te kunnen in- en verkopen. Van de in totaal ongeveer zesduizend autobedrijven in Nederland heeft nu zo’n tien procent zijn voorraad via DealerLink gekoppeld aan die van een ander. Hierdoor is een landelijke database ontstaan waaruit bedrijven kunnen putten om klanten aan een bepaalde occasion te helpen. Volgens DealerLink blijkt uit de praktijk dat de autobedrijven die actief gebruik maken van het occasionsysteem gemiddeld vijftien procent sneller een occasion verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding