RDW-vrijwaringsbewijzen nu zelf printen

Het vrijwaringsbewijs kan nu in één keer op een blanco A4 worden uitgeprint.

Vanaf 1 oktober kunnen autobedrijven kiezen hoe ze een vrijwaringsbewijs afgeven. Naast de bestaande (papieren) manier introduceert RDW een manier om een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs direct in één keer op blanco A4 uit te printen. Daarmee wordt vrijwaren sneller en goedkoper en is de kans op fouten en fraude kleiner, aldus RDW. Het vrijwaringsbewijs wordt afgegeven bij de verkoop van een voertuig. Tot nu toe leverde RDW voorbedrukte formulieren waarop het garagebedrijf zelf de gegevens kon schrijven of printen. Naast erkende garagebedrijven schrijven ook de postkantoren vrijwaringsbewijzen uit. Het digitaal vrijwaringsbewijs levert zowel het voertuigbedrijf als de voertuigeigenaar voordeel op. Garagehouders hoeven nu geen voorbedrukte vrijwaringsbewijzen op A5-formaat te bestellen. Ook kunnen ze het vrijwaringsbewijs sneller afgeven. Bovendien maakt het digitaal vrijwaringsbewijs het moeilijker om een vrijwaringsbewijs af te geven zonder dat in het kentekenregister daadwerkelijk een wijziging heeft plaatsgevonden. Dat verkleint de kans dat eigenaren de dupe worden van invoerfouten of fraude met vrijwaringsbewijzen. Ook het bedrijfsvoorraadbewijs kan voortaan direct uitgeprint worden. Het bedrijfsvoorraadbewijs is het afschrift van het vrijwaringsbewijs voor het voertuigbedrijf en geeft aan dat het voertuig in de eigen handelsvoorraad is opgenomen. www.rdw.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RDW-vrijwaringsbewijzen nu zelf printen - Automobielmanagement.nl

RDW-vrijwaringsbewijzen nu zelf printen

Het vrijwaringsbewijs kan nu in één keer op een blanco A4 worden uitgeprint.

Vanaf 1 oktober kunnen autobedrijven kiezen hoe ze een vrijwaringsbewijs afgeven. Naast de bestaande (papieren) manier introduceert RDW een manier om een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs direct in één keer op blanco A4 uit te printen. Daarmee wordt vrijwaren sneller en goedkoper en is de kans op fouten en fraude kleiner, aldus RDW. Het vrijwaringsbewijs wordt afgegeven bij de verkoop van een voertuig. Tot nu toe leverde RDW voorbedrukte formulieren waarop het garagebedrijf zelf de gegevens kon schrijven of printen. Naast erkende garagebedrijven schrijven ook de postkantoren vrijwaringsbewijzen uit. Het digitaal vrijwaringsbewijs levert zowel het voertuigbedrijf als de voertuigeigenaar voordeel op. Garagehouders hoeven nu geen voorbedrukte vrijwaringsbewijzen op A5-formaat te bestellen. Ook kunnen ze het vrijwaringsbewijs sneller afgeven. Bovendien maakt het digitaal vrijwaringsbewijs het moeilijker om een vrijwaringsbewijs af te geven zonder dat in het kentekenregister daadwerkelijk een wijziging heeft plaatsgevonden. Dat verkleint de kans dat eigenaren de dupe worden van invoerfouten of fraude met vrijwaringsbewijzen. Ook het bedrijfsvoorraadbewijs kan voortaan direct uitgeprint worden. Het bedrijfsvoorraadbewijs is het afschrift van het vrijwaringsbewijs voor het voertuigbedrijf en geeft aan dat het voertuig in de eigen handelsvoorraad is opgenomen. www.rdw.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding