Rendement dealers licht gestegen

Het rendement van dealers van personenauto’s is in de eerste helft van 2007 gestegen naar gemiddeld 1,31 procent.

Dit blijkt uit de gegevens van de NDA Branche Barometer. In dezelfde periode vorig jaar was het gemiddelde rendement 1,15 procent. De stijging is vooral te danken aan de resultaten met gebruikte auto’s als ook in het magazijn. Zorgelijk blijft het resultaat van de nieuwverkoop. De gemiddelde brutowinst over het eerste half jaar van 2007 is 6,1 procent van de totale omzet. In de eerste helft van 2006 was dit 6,3 procent, een lichte daling dus. “Een belangrijk aandachtspunt”, zegt NDA-voorzitter Geert vermeer. “Verkoop nieuw is het vlaggenschip van een dealerbedrijf. Dan kan het niet zo zijn dat juist deze afdeling onvoldoende rendeert.” Daarentegen ontwikkelt zich het resultaat op de verkoop van gebruikte auto’s wel goed. De brutowinst steeg van 2,0 procent in de eerste helft van 2006 naar 3,0 procent in de eerste helft van 2007. De brutowinst in de werkplaats daalde iets (van 49,8 naar 49,6 procent), terwijl de brutowinst van het magazijn licht steeg van 27,3 naar 27,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rendement dealers licht gestegen - Automobielmanagement.nl

Rendement dealers licht gestegen

Het rendement van dealers van personenauto’s is in de eerste helft van 2007 gestegen naar gemiddeld 1,31 procent.

Dit blijkt uit de gegevens van de NDA Branche Barometer. In dezelfde periode vorig jaar was het gemiddelde rendement 1,15 procent. De stijging is vooral te danken aan de resultaten met gebruikte auto’s als ook in het magazijn. Zorgelijk blijft het resultaat van de nieuwverkoop. De gemiddelde brutowinst over het eerste half jaar van 2007 is 6,1 procent van de totale omzet. In de eerste helft van 2006 was dit 6,3 procent, een lichte daling dus. “Een belangrijk aandachtspunt”, zegt NDA-voorzitter Geert vermeer. “Verkoop nieuw is het vlaggenschip van een dealerbedrijf. Dan kan het niet zo zijn dat juist deze afdeling onvoldoende rendeert.” Daarentegen ontwikkelt zich het resultaat op de verkoop van gebruikte auto’s wel goed. De brutowinst steeg van 2,0 procent in de eerste helft van 2006 naar 3,0 procent in de eerste helft van 2007. De brutowinst in de werkplaats daalde iets (van 49,8 naar 49,6 procent), terwijl de brutowinst van het magazijn licht steeg van 27,3 naar 27,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding