Tentoonstelling over vrouwen en Ferrari

De Galleria Ferrari heeft een tentoonstellingsruimte ingeruimd voor ‘de fascinerende en mysterieuze relatie’ tussen de wereld van Ferrari en het vrouwelijk wezen.

‘ La Ferrari e le donne’ (Ferrari en Vrouwen) is een indrukwekkende fototentoonstelling over hoofdpersonen uit de zestigjarige geschiedenis van Ferrari-modellen en gepassioneerde autoraces maar ook over fascinerende, krachtige en onafhankelijke vrouwen die Ferrari’s hebben gekocht of gereden. Of zij die de meest beroemde Ferrari-rijders hebben vergezeld tijdens hun avontuurlijke tochten. Vanaf het begin van de jaren vijftig konden deze bevoorrechte vrouwen hun intrede doen in de wereld die toen voornamelijk door mannen werd gedomineerd, zoals prinses Liliana de Rethy, die in 1957 Enzo Ferrari verzocht exclusief een speciale versie te produceren van de 250 GT coupé. Of Ingrid Bergman, die in 1954 de Berlinetta 375 Mille Miglia bestelde die tijdens de Parijse autosalon als een unieke uitvoering werd gepresenteerd. Speciale aandacht is besteed aan actrices: van Brigitte Bardot, Ann Stroyberg tot Zsa Zsa Gabor, Shirley McLaine, Monica Vitti en Sharon Stone. De Galleria Ferrari is de gehele week geopend, ook tijdens vakantieperiodes, van 09.30 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ‘s middags. Voor de tentoonstelling wordt geen extra entreeprijs gevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tentoonstelling over vrouwen en Ferrari - Automobielmanagement.nl

Tentoonstelling over vrouwen en Ferrari

De Galleria Ferrari heeft een tentoonstellingsruimte ingeruimd voor ‘de fascinerende en mysterieuze relatie’ tussen de wereld van Ferrari en het vrouwelijk wezen.

‘ La Ferrari e le donne’ (Ferrari en Vrouwen) is een indrukwekkende fototentoonstelling over hoofdpersonen uit de zestigjarige geschiedenis van Ferrari-modellen en gepassioneerde autoraces maar ook over fascinerende, krachtige en onafhankelijke vrouwen die Ferrari’s hebben gekocht of gereden. Of zij die de meest beroemde Ferrari-rijders hebben vergezeld tijdens hun avontuurlijke tochten. Vanaf het begin van de jaren vijftig konden deze bevoorrechte vrouwen hun intrede doen in de wereld die toen voornamelijk door mannen werd gedomineerd, zoals prinses Liliana de Rethy, die in 1957 Enzo Ferrari verzocht exclusief een speciale versie te produceren van de 250 GT coupé. Of Ingrid Bergman, die in 1954 de Berlinetta 375 Mille Miglia bestelde die tijdens de Parijse autosalon als een unieke uitvoering werd gepresenteerd. Speciale aandacht is besteed aan actrices: van Brigitte Bardot, Ann Stroyberg tot Zsa Zsa Gabor, Shirley McLaine, Monica Vitti en Sharon Stone. De Galleria Ferrari is de gehele week geopend, ook tijdens vakantieperiodes, van 09.30 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ‘s middags. Voor de tentoonstelling wordt geen extra entreeprijs gevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding