Audi scoort bij Europese Internet Auto Verkiezing

Audi is de grote winnaar geworden van de Europese Internet Auto Verkiezing, een initiatief van de verkoopportal AutoScout24.

Internetgebruikers in ons land, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland brachten hun stem uit. De verkiezing was opgedeeld in negen verschillende categorieën. Audi scoorde het oogst bij de Compacte auto’s (A3), Middenklasse (A4), Hogere Middenklasse (A6), Luxe Klasse (A8), SUV’s & Offroad (Q7) en Coupés & Sports auto’s (R8). MINI was winnaar in de categorie Kleine auto’s en werd ook overall winnaar. Bij de MPV’s kwam de Ford S-Max als winnaar uit de bus en bij de Convertibles de Aston Martin DB9 Volante. Alle winnende fabrikanten kregen een Carolina-onderscheiding uitgereikt. In die naam komen de begrippen ‘Car’ en ‘Online’ terug. Aan de verkiezing deden vooral mannen mee (zo’n 82 procent). In totaal brachten 29.372 Nederlanders hun stem uit, in heel Europa ruim 350 duizend personen. De grootste groep stemmers zat in de categorie 30 tot 39 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi scoort bij Europese Internet Auto Verkiezing - Automobielmanagement.nl

Audi scoort bij Europese Internet Auto Verkiezing

Audi is de grote winnaar geworden van de Europese Internet Auto Verkiezing, een initiatief van de verkoopportal AutoScout24.

Internetgebruikers in ons land, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland brachten hun stem uit. De verkiezing was opgedeeld in negen verschillende categorieën. Audi scoorde het oogst bij de Compacte auto’s (A3), Middenklasse (A4), Hogere Middenklasse (A6), Luxe Klasse (A8), SUV’s & Offroad (Q7) en Coupés & Sports auto’s (R8). MINI was winnaar in de categorie Kleine auto’s en werd ook overall winnaar. Bij de MPV’s kwam de Ford S-Max als winnaar uit de bus en bij de Convertibles de Aston Martin DB9 Volante. Alle winnende fabrikanten kregen een Carolina-onderscheiding uitgereikt. In die naam komen de begrippen ‘Car’ en ‘Online’ terug. Aan de verkiezing deden vooral mannen mee (zo’n 82 procent). In totaal brachten 29.372 Nederlanders hun stem uit, in heel Europa ruim 350 duizend personen. De grootste groep stemmers zat in de categorie 30 tot 39 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding