Goldene Lenkrad voor Peugeot 308

De Peugeot 308 heeft woensdag 7 november in Berlijn Das Goldene Lenkrad gewonnen. Dat is een prijs van Bild am Sonntag. De Toyota Auris werd tweede, de Hyundai i30 derde.

Alle nieuwe modellen die de afgelopen twaalf maanden op de Duitse markt zijn gelanceerd werden in vier categoriën verdeeld (kleine auto’s, kleine middenklassers, grote middenklassers /executives en suv’s). Hieruit konden de lezers van het blad een keuze maken. De jury van autocoureurs, professionals uit de autobranche en mediapersoonlijkheden, koos vervolgens per categorie de beste uit vijf. Hiervoor werden de genomineerden aan uitvoerige proeven en tests onderworpen. De 308 hatchback, die op 15 september 2007 zijn primeur op de Duitse markt beleefde, werd als beste compacte gezinsauto gekozen. Op negen van de vijftien beoordelingscriteria behaalde de 308 de eerste plaats, voor de Toyota Auris en de Hyundai i30.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goldene Lenkrad voor Peugeot 308 - Automobielmanagement.nl

Goldene Lenkrad voor Peugeot 308

De Peugeot 308 heeft woensdag 7 november in Berlijn Das Goldene Lenkrad gewonnen. Dat is een prijs van Bild am Sonntag. De Toyota Auris werd tweede, de Hyundai i30 derde.

Alle nieuwe modellen die de afgelopen twaalf maanden op de Duitse markt zijn gelanceerd werden in vier categoriën verdeeld (kleine auto’s, kleine middenklassers, grote middenklassers /executives en suv’s). Hieruit konden de lezers van het blad een keuze maken. De jury van autocoureurs, professionals uit de autobranche en mediapersoonlijkheden, koos vervolgens per categorie de beste uit vijf. Hiervoor werden de genomineerden aan uitvoerige proeven en tests onderworpen. De 308 hatchback, die op 15 september 2007 zijn primeur op de Duitse markt beleefde, werd als beste compacte gezinsauto gekozen. Op negen van de vijftien beoordelingscriteria behaalde de 308 de eerste plaats, voor de Toyota Auris en de Hyundai i30.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding