Sjoerd van Stokkum, hoofdredacteur van Quote: “De verkiezing van Quote werpt natuurlijk een vriendelijke knipoog naar de ‘andere’ Auto van het Jaar verkiezing. Maar voor de lezers van Quote en de bezoekers van Quotenet gelden duidelijk andere criteria dan prijs en verbruik. Dat Maserati met de GranTurismo met de eer is gaan strijken, op de hielen gezeten door de Rolls-Royce Drophead Coupé, is een bewijs dat de Italiaanse sportwagen-fabrikant na de Quattroporte wederom goed bezig is.” Quotenet wordt maandelijks bezocht door meer dan 150.000 unieke bezoekers. Daarvan hebben er zestienduizend de afgelopen twee maanden de moeite genomen om hun stem uit te brengen op hun voorkeursauto. Nogmaals Van Stokkum: “Onze zes finalisten hadden het allemaal in zich om op de hoogste trede van het schavot terecht te komen en de strijd was hevig. Lange tijd leek het alsof de Audi R8 zou gaan winnen, maar de Maserati zette een felle eindspurt in. Gezien het hoge aantal quotenet-stemmers kan worden geconcludeerd dat de verkiezing onze doelgroep zeer aanspreekt. Volgend jaar gaan we het zeker weer doen.” De uitslag : 1. Maserati GranTurismo 2. Rolls-Royce Drophead Coupé 3. Audi R8 4. Porsche Cayenne 5. Aston Martin V8 Vantage Roadster 6. Fiat 500

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding