Würth Nederland organiseert Christo-tentoonstelling

Würth organiseert in zijn bedrijfspand een bijzondere kunsttentoonstelling over inpakkunstenaar Christo.

De expositie heet Christo en Jeanne-Claude en gaat over het kunstenaarsechtpaar Christo Vladimiroff Javacheff (1935, Bulgarije) en zijn vrouw Jeanne-Claude de Guillebon (1935, Marokko). Het echtpaar wordt meestal kortweg aangeduid als Christo. ‘Alles van Christo is sensationeel’ kopte NRC Handelsblad deze week boven een bespreking van de tentoonstelling. Kunstlocatie Würth zit in het bedrijfspand dat Würth Nederland, marktleider in montageartikelen, in 2002 betrok op een bedrijventerrein aan de rand van Den Bosch. Geen plaats waar je moderne kunst verwacht, zegt NRC Handelsblad. Maar Reinhold Würth besloot in zijn bedrijfspanden musea te vestigen omdat zijn collectie alsmaar uitdijde. De Duitser bezit een van de grootste particuliere kunstcollecties van Europa. Die telt ruim elfduizend beelden, schilderijen en tekeningen van kunstenaars als Pablo Picasso, Max Ernst, Roy Lichtenstein, Marc Chagall, Andy Warhol en Emil Nolde. Acht vestigingen in Europa hebben al een expositieruimte. In China zijn de voorbereidingen bezig voor het eerste museum overzee. Voor de ingang van het glimmend zilveren Würth-gebouw in Den Bosch staan vier bronzen beelden van Armando. De expositie over Christo bevat tekeningen, foto’s, maquettes en collages van uitgevoerde werken, waaronder de ingepakte Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn. Würth bezit de grootste collectie Christos in Europa: zijn collectie telt ongeveer honderd werken en die zijn allemaal in Den Bosch te zien. De integratie van kunst en cultuur is deel van de bedrijfscultuur bij Würth (Nederland), uit het oogpunt van maatschappelijke verantwoordelijkheid en om kunst dichter bij de mensen te brengen om hiermee meer arbeids- en levenskwaliteit te creëren. Naast het kunstmuseum zullen in de toekomst nog meer culturele activiteiten bij Würth georganiseerd worden. Uiteindelijke doelstelling is van de locatie Würth een permanent kunstpodium te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Würth Nederland organiseert Christo-tentoonstelling - Automobielmanagement.nl

Würth Nederland organiseert Christo-tentoonstelling

Würth organiseert in zijn bedrijfspand een bijzondere kunsttentoonstelling over inpakkunstenaar Christo.

De expositie heet Christo en Jeanne-Claude en gaat over het kunstenaarsechtpaar Christo Vladimiroff Javacheff (1935, Bulgarije) en zijn vrouw Jeanne-Claude de Guillebon (1935, Marokko). Het echtpaar wordt meestal kortweg aangeduid als Christo. ‘Alles van Christo is sensationeel’ kopte NRC Handelsblad deze week boven een bespreking van de tentoonstelling. Kunstlocatie Würth zit in het bedrijfspand dat Würth Nederland, marktleider in montageartikelen, in 2002 betrok op een bedrijventerrein aan de rand van Den Bosch. Geen plaats waar je moderne kunst verwacht, zegt NRC Handelsblad. Maar Reinhold Würth besloot in zijn bedrijfspanden musea te vestigen omdat zijn collectie alsmaar uitdijde. De Duitser bezit een van de grootste particuliere kunstcollecties van Europa. Die telt ruim elfduizend beelden, schilderijen en tekeningen van kunstenaars als Pablo Picasso, Max Ernst, Roy Lichtenstein, Marc Chagall, Andy Warhol en Emil Nolde. Acht vestigingen in Europa hebben al een expositieruimte. In China zijn de voorbereidingen bezig voor het eerste museum overzee. Voor de ingang van het glimmend zilveren Würth-gebouw in Den Bosch staan vier bronzen beelden van Armando. De expositie over Christo bevat tekeningen, foto’s, maquettes en collages van uitgevoerde werken, waaronder de ingepakte Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn. Würth bezit de grootste collectie Christos in Europa: zijn collectie telt ongeveer honderd werken en die zijn allemaal in Den Bosch te zien. De integratie van kunst en cultuur is deel van de bedrijfscultuur bij Würth (Nederland), uit het oogpunt van maatschappelijke verantwoordelijkheid en om kunst dichter bij de mensen te brengen om hiermee meer arbeids- en levenskwaliteit te creëren. Naast het kunstmuseum zullen in de toekomst nog meer culturele activiteiten bij Würth georganiseerd worden. Uiteindelijke doelstelling is van de locatie Würth een permanent kunstpodium te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding