Autoverkopen EU zakken weer

De Europese autoverkopen lagen in november 1,1 procent lager dan een jaar eerder in dezelfde maand.

In totaal werden in de EU 1,252 miljoen auto's verkocht, vergeleken bij 1,265 miljoen in november 2006. In oktober waren de verkopen verrassenderwijs juist 5,5 procent hoger uitgekomen. De grootste klappen deden zich afgelopen maand voor in Duitsland en Spanje, terwijl Frankrijk en Groot-Brittannië hoger uitkwamen. Bij de kleinere markten is Nederland volgens de ACEA-cijfers een sterke stijger, met 7,8 procent hogere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkopen EU zakken weer - Automobielmanagement.nl

Autoverkopen EU zakken weer

De Europese autoverkopen lagen in november 1,1 procent lager dan een jaar eerder in dezelfde maand.

In totaal werden in de EU 1,252 miljoen auto's verkocht, vergeleken bij 1,265 miljoen in november 2006. In oktober waren de verkopen verrassenderwijs juist 5,5 procent hoger uitgekomen. De grootste klappen deden zich afgelopen maand voor in Duitsland en Spanje, terwijl Frankrijk en Groot-Brittannië hoger uitkwamen. Bij de kleinere markten is Nederland volgens de ACEA-cijfers een sterke stijger, met 7,8 procent hogere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding