Van de 155 deelnemende merkgebonden en onafhankelijke truck- en personenautobedrijven en schadeherstelbedrijven zijn de tien beste werkplaatsen genomineerd voor de finale voor ‘Dé werkplaats van Nederland in hygiëne, representatie en (milieu)veiligheid’. Dit jaar bevinden zich onafhankelijke autobedrijven, dealerbedrijven en een schadeherstelbedrijf onder de finalisten. In willekeurige volgorde zijn Volvo Harrie Arendsen Zevenaar, Volvo Harrie Arendsen Doetinchem, Automobielservice Veghel, Autobedrijf Gert Mulder Brummen, Snellen Autoschade & Restauratie Bergen (L), Wensink Groningen, Louwman Amsterdam, Auto Techniek Kampen, Autocenter Snoodijk Axel en Wassink Autobedrijf Winterswijk doorgedrongen tot de eindstrijd. De genomineerden strijden nu verder in een allesbeslissende finale waarin de jury bestaande uit Walther van der Meer (Lavans), Ernst Gleijm (Innovam), Marcel Streppel (Stokvis Equipment), Perry van Gerwen (Heiwegen Consultancy), Wim van Doorn (ArboNed), Ruud Roose (Organisatie van Schoonmaak-bedrijven (OSB)), Jan Winters (IVA Driebergen) en Diek Roessingh (R&B Milieu Advies) een bezoek brengt aan de top tien. De jury bepaalt aan de hand van de beoordeling door ViaNorm, het bezoek aan de werkplaats en het gesprek met de werkplaatschef/bedrijfsleider wie de winnaar wordt. Op woensdag 30 januari wordt van 17.30 tot 22.00 uur tijdens een feestelijke happening in Boerderij Mereveld de winnaar bekendgemaakt. De avond staat ook in het teken van de gevolgen van de milieuontwikkelingen voor de autobranche en hoe hierop ingespeeld kan worden. Sprekers daar zijn onder andere Raymond Gense (Pon), Luc van Bussel (The Alwaysbemobile Company) en Peter Kuipers van Kuipers & Loot. Geïnteresseerden voor die avond kunnen zich aanmelden via Fiona@jansenjager.nl.