Wegener trekt hoger beroep tegen GasPedaal.nl in

Wegener Multimedia, eigenaar van de occasionsite AutoTrack.nl, ziet alsnog af van het hoger beroep in het kort geding tegen de autozoekmachine Gaspedaal.nl.

Eind 2007 stelde Wegener nog hoger beroep in tegen het vonnis in het kort geding. De rechtbank oordeelde dat GasPedaal niet onrechtmatig handelt en geen inbreuk maakt op het databankrecht en het auteursrecht, door autoadvertenties te tonen die ondermeer afkomstig zijn van AutoTrack. Dat hoger beroep is nu door Wegener ingetrokken. GasPedaal combineert het occasionaanbod van zeven verschillende Nederlandse autosites in een totaaloverzicht en geeft dubbele occasions als één resultaat weer. Bezoekers kunnen zelf de keuze maken bij welke autosite ze de occasion verder willen bekijken. Hiermee probeert GasPedaal het online occasionaanbod transparanter te maken. ‘Blijkbaar heeft Wegener ingezien dat de kans dat ze opnieuw bakzeil zouden halen bij het hof erg groot was’, denkt directeur Jan-Willem Tusveld van InnoWeb, het bedrijf achter GasPedaal. Sinds de lancering in februari 2007 is GasPedaal uitgegroeid tot een populaire zoekdienst. Tusveld: ‘In december trok de site voor het eerst meer dan 350 duizend bezoekers. Dit bewijst dat we inderdaad voorzien in de behoefte om de occasionmarkt transparanter te maken voor de consument.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wegener trekt hoger beroep tegen GasPedaal.nl in - Automobielmanagement.nl

Wegener trekt hoger beroep tegen GasPedaal.nl in

Wegener Multimedia, eigenaar van de occasionsite AutoTrack.nl, ziet alsnog af van het hoger beroep in het kort geding tegen de autozoekmachine Gaspedaal.nl.

Eind 2007 stelde Wegener nog hoger beroep in tegen het vonnis in het kort geding. De rechtbank oordeelde dat GasPedaal niet onrechtmatig handelt en geen inbreuk maakt op het databankrecht en het auteursrecht, door autoadvertenties te tonen die ondermeer afkomstig zijn van AutoTrack. Dat hoger beroep is nu door Wegener ingetrokken. GasPedaal combineert het occasionaanbod van zeven verschillende Nederlandse autosites in een totaaloverzicht en geeft dubbele occasions als één resultaat weer. Bezoekers kunnen zelf de keuze maken bij welke autosite ze de occasion verder willen bekijken. Hiermee probeert GasPedaal het online occasionaanbod transparanter te maken. ‘Blijkbaar heeft Wegener ingezien dat de kans dat ze opnieuw bakzeil zouden halen bij het hof erg groot was’, denkt directeur Jan-Willem Tusveld van InnoWeb, het bedrijf achter GasPedaal. Sinds de lancering in februari 2007 is GasPedaal uitgegroeid tot een populaire zoekdienst. Tusveld: ‘In december trok de site voor het eerst meer dan 350 duizend bezoekers. Dit bewijst dat we inderdaad voorzien in de behoefte om de occasionmarkt transparanter te maken voor de consument.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding