Dit blijkt uit de Autodata Occasion Index (AOX). De barometer stond eind december 2007 op 87,00 procentpunt, 2,41 lager dan in 2006. De teruggang is de grootste sinds het ontstaan van de AOX in 1997. De Autodata Occasion Index wordt maandelijks berekend op basis van circa 250 duizend prijsobservaties. In de afgelopen jaren liet de AOX weliswaar vrijwel continu een dalende trend zien maar dit proces verliep geleidelijk (bijna drie procentpunten in vijf jaar). In 2006 stegen de occasionprijzen zelfs licht. Maar met name in het laatste kwartaal van afgelopen jaar ging het mis: min 1,94. Een dergelijke daling heeft de AOX nog niet gekend, meldt Autodata. De prijsdaling doet zich voor bij occasions in alle leeftijdscategorieën: vijf tot en met acht jaar: 1,83 procentpunten; tot en met vier jaar: 2,96 procentpunten; ouder dan acht jaar: 2,93 punten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding