Websites slagen er steeds beter in hun bezoekers tevreden te stemmen, meldt Multiscope. De tevredenheidsindex van de duizend best bezochte websites steeg van een 6,9 naar een 7,1 in de afgelopen anderhalf jaar. Autoweek scoort een 8, Google een 8,2. Daarna volgt Rabobank. Maar in de top twintig zit verder geen enkel automerk of andere autogerelateerde website. Goeie websites hebben gemeen dat ze allemaal content bieden die in hoge mate relevant is voor de bezoeker, zegt Multiscope. Relevantie voor bezoekers blijkt voornamelijk te zitten in het ontsluiten van veel informatie op een heldere manier. In helder overzicht blinken Google, Wikipedia en Marktplaats uit, in rijke content Autoweek, Iens, Funda en Tweakers, en in functionele toepassing 9292ov, Buienradar, Rabobank en Routenet. In emotionele beleving springen Efteling, Ikea en Hallmark eruit. www.multiscope.nl