Al decennia lang hebben artiesten de merknaam Chevrolet en de modellen van het merk in hun nummers verwerkt en inmiddels komt Chevrolet al in de songteksten van zeshonderd liedjes voor, berekende Chevrolet. Nu is het de beurt aan jong muzikaal talent om via de Chevrolet muziekwedstrijd uit te groeien tot een echte ster. Om veelbelovende bands en zangers te helpen hun creativiteit te uiten, heeft Chevrolet op de website musicnation.com een nieuwe contest gelanceerd. Tot 19 februari kunnen bands of artiesten hun eigen nummers uploaden op http://chevrolet.musicnation.com . In alle song-teksten moeten in ieder geval wel de woorden ‘Chevrolet’ of ‘Chevy’ voorkomen. Tussen 19 februari en begin maart worden alle wereldwijde inzendingen beoordeeld door een jury bestaande uit Chevrolet Europe executives en vertegenwoordigers van Music Nation. Het winnende nummer zal vervolgens worden opgenomen op de CD Chevrolet Legends: Volume 2, waarvan maar liefst een half miljoen exemplaren zullen worden verspreid. Uiteraard kunnen ook de fans een stem uitbrengen op hun favoriet. De nummer één van het publiek kan rekenen op een prijs van vijfhonderd dollar. Jong muzikaal talent dat geïnteresseerd is in deelname aan Chevrolet Music Nation kan zelfgeschreven nummers vóór 19 februari uploaden via http://chevrolet.musicnation.com .