Het Chinese automerk Landwind ondersteunt de Peking Challenge vanaf dit jaar. De Peking Challenge start op 12 juli 2008 vanaf Amsterdam, om twee dagen voor de start van de Olympische Spelen aan te komen in Peking. Deelnemende teams (inschrijfgeld: 12.500 euro per persoon, minimaal twee per team) krijgen een nieuwe, volledig geprepareerde 4WD Landwind aangeboden. Landwind wil met de Peking Challenge haar merkwaarden – avontuur, uitdaging en uithoudingsvermogen – uitserveren. De rit is gebaseerd op de legendarische Peking to Paris Rally uit 1907. Na voltooiing kunnen de avonturiers hun “eigen” Landwind overnemen voor vijfduizend euro, exclusief belasting en RDW-typegoedkeuring. De route langs Warschau, Moskou en Ulaanbaatar verloopt via steppen, moerassen, bosgebied en hoogvlakten. Landwind zorgt voor de technische en algemene ondersteuning tijdens de reis, die 27 dagen zal duren. De Peking Challenge wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van de Amsterdam Dakar Challenge, waarbij het goede doel een belangrijke rol speelt. Inschrijven kan nog tot 2 april via www.pekingchallenge.com