Het besluit is genomen omdat steeds meer bedrijven auto’s gaan exporteren door de gewijzigde bpm-teruggaafregeling. Het wordt steeds interessanter voor leasemaatschappijen en autobedrijven om auto’s te exporteren en zo te profiteren van de bpm-teruggaafregeling. Autodata Nederland verwacht een sterke exportgroei van jonge gebruikte auto’s naar vooral de Oostbloklanden. Beide directeuren hebben een lange carrière binnen de autobranche zowel aan retailzijde als binnen de lease- en importeurswereld.Vijgeboom heeft een uitgebreid netwerk in Oost-Europa, dankzij een aantal internationale marketing- en sales functies welke hij succesvol beklede. Prent heeft de nodige ervaring opgedaan binnen de Nederlandse autobranche, mede dankzij zijn laatste functie als sales manager van het gerenommeerde RAAST-team van Autodata Nederland.