Vijftig autoholdings, 42 procent van de markt

De verkoopmacht van de grote autodealers is vorig jaar verder toegenomen.

Kwam in 2006 nog ruim 39 procent van de autoverkopen voor rekening van de vijftig grootste dealerholdings, vorig jaar steeg het aandeel naar bijna 42 procent. Deze cijfers volgen uit de jongste editie van het jaarlijkse onderzoek door adviesbureau DealerSupportNet , in samenwerking met het Franse researchinstituut Autobiz. De grote dealerholdings zijn het afgelopen jaar hard gegroeid, enerzijds door autonome verkoopgroei maar met name door een overnamehausse. Tegenover de met 6,5 procent gegroeide totaalmarkt (nieuwe personen- en bestelauto’s) zagen de vijftig grootste dealers hun verkoop gemiddeld met 11,1 procent toenemen. Samen hebben de toppers nu 41,8 procent van de nationale automarkt in handen. Geluiden als zou het proces van schaalvergroting in autoretail zo langzamerhand tot staan zijn gebracht, worden hiermee gelogenstraft. Lijstaanvoerder (en enige autodealer met een Euronext-notering) Stern Groep maakte een verkoopsprong van veertig procent. Ook de aan de auto-importeurs gelieerde Kroymans Retail Group en Louwman Retail vallen op door hun stevige volumetoenames: respectievelijk 38 en 27 procent. De grootste groeipercentages worden gerealiseerd door de Utrechtse Stam Groep (+59 procent, plaats 11) en de Zeeuwse Automotions Groep (+120 procent, plaats 25).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vijftig autoholdings, 42 procent van de markt - Automobielmanagement.nl

Vijftig autoholdings, 42 procent van de markt

De verkoopmacht van de grote autodealers is vorig jaar verder toegenomen.

Kwam in 2006 nog ruim 39 procent van de autoverkopen voor rekening van de vijftig grootste dealerholdings, vorig jaar steeg het aandeel naar bijna 42 procent. Deze cijfers volgen uit de jongste editie van het jaarlijkse onderzoek door adviesbureau DealerSupportNet , in samenwerking met het Franse researchinstituut Autobiz. De grote dealerholdings zijn het afgelopen jaar hard gegroeid, enerzijds door autonome verkoopgroei maar met name door een overnamehausse. Tegenover de met 6,5 procent gegroeide totaalmarkt (nieuwe personen- en bestelauto’s) zagen de vijftig grootste dealers hun verkoop gemiddeld met 11,1 procent toenemen. Samen hebben de toppers nu 41,8 procent van de nationale automarkt in handen. Geluiden als zou het proces van schaalvergroting in autoretail zo langzamerhand tot staan zijn gebracht, worden hiermee gelogenstraft. Lijstaanvoerder (en enige autodealer met een Euronext-notering) Stern Groep maakte een verkoopsprong van veertig procent. Ook de aan de auto-importeurs gelieerde Kroymans Retail Group en Louwman Retail vallen op door hun stevige volumetoenames: respectievelijk 38 en 27 procent. De grootste groeipercentages worden gerealiseerd door de Utrechtse Stam Groep (+59 procent, plaats 11) en de Zeeuwse Automotions Groep (+120 procent, plaats 25).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding