Prijzenslag autoverzekeringen wordt nog groter

De prijzenslag met autoverzekeringen wordt nog groter, meldt de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Vorig jaar daalden de premies al gemiddeld met vijftien procent. De komst van de nieuwe internetverzekeraar Allsecur (Allianz) heeft deze week geleid tot een verdere daling van de premies. Allsecur is in meer dan twintig procent van de vergelijkingen de voordeligste verzekeraar. Volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite, lijken verzekeraars zich weinig aan te trekken van de waarschuwingen van Europese koepelorganisatie om de premies niet verder te verlagen. “We dachten even dat het einde van de prijzenoorlog in zicht was. De oorlog lijkt echter groter te worden. Veel verzekeraars verlagen hun premies om klanten te winnen.” Uit de vergelijkingen van Verzekeringssite blijkt ook dat vrijwel alle verzekerden (98 procent) momenteel kunnen besparen op hun autopolis als ze overstappen. Gemiddeld bedraagt de besparing 171 euro per jaar. De verschillen kunnen enorm oplopen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering is vrijwel altijd honderd procent. Wat de goedkoopste autoverzekering voor een individuele automobilist is, is lastig te voorspellen. De premie is onder andere afhankelijk van leeftijd, de dekking, schadevrije jaren en postcode. Verzekeringssite adviseert autobezitters om altijd een vergelijking te maken en behalve naar de premie ook naar de voorwaarden te kijken. Behalve toegenomen concurrentie zijn er nog meer redenen waarom de premies dalen. Zo worden auto’s steeds veiliger. Als er ongelukken zijn dan is de schade per geval lager. Daarnaast worden er minder auto’s gestolen. Ook de kosten van verzekeraars worden steeds lager door meer automatisering en het gebruik van internet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Prijzenslag autoverzekeringen wordt nog groter - Automobielmanagement.nl

Prijzenslag autoverzekeringen wordt nog groter

De prijzenslag met autoverzekeringen wordt nog groter, meldt de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Vorig jaar daalden de premies al gemiddeld met vijftien procent. De komst van de nieuwe internetverzekeraar Allsecur (Allianz) heeft deze week geleid tot een verdere daling van de premies. Allsecur is in meer dan twintig procent van de vergelijkingen de voordeligste verzekeraar. Volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite, lijken verzekeraars zich weinig aan te trekken van de waarschuwingen van Europese koepelorganisatie om de premies niet verder te verlagen. “We dachten even dat het einde van de prijzenoorlog in zicht was. De oorlog lijkt echter groter te worden. Veel verzekeraars verlagen hun premies om klanten te winnen.” Uit de vergelijkingen van Verzekeringssite blijkt ook dat vrijwel alle verzekerden (98 procent) momenteel kunnen besparen op hun autopolis als ze overstappen. Gemiddeld bedraagt de besparing 171 euro per jaar. De verschillen kunnen enorm oplopen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering is vrijwel altijd honderd procent. Wat de goedkoopste autoverzekering voor een individuele automobilist is, is lastig te voorspellen. De premie is onder andere afhankelijk van leeftijd, de dekking, schadevrije jaren en postcode. Verzekeringssite adviseert autobezitters om altijd een vergelijking te maken en behalve naar de premie ook naar de voorwaarden te kijken. Behalve toegenomen concurrentie zijn er nog meer redenen waarom de premies dalen. Zo worden auto’s steeds veiliger. Als er ongelukken zijn dan is de schade per geval lager. Daarnaast worden er minder auto’s gestolen. Ook de kosten van verzekeraars worden steeds lager door meer automatisering en het gebruik van internet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding