Verkoop gebruikte auto’s online stijgt flink

Steeds meer mensen kopen een gebruikte auto bij de particulier. In 2006 schaften nog 760 duizend mensen een auto aan via Marktplaats.nl maar in 2007 waren er dat al 840 duizend.

Dat is een stijging van ruim tien procent, zo meldt RTL Nieuws. Veel mensen nemen het op de koop toe dat ze geen Bovag-garantie krijgen als ze bij een particulier kopen. Van de autokopers van 55 jaar en ouder wil negentig procent een occasion met garantie. Maar bij mensen van ongeveer dertig jaar is dat nog maar 65 procent. Een woordvoerder van de Bovag zegt dat zijn bond met de gedachte speelt om via een grote reclamecampagne te wijzen op de risico’s van het kopen van een auto zonder Bovag-garantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop gebruikte auto’s online stijgt flink - Automobielmanagement.nl

Verkoop gebruikte auto’s online stijgt flink

Steeds meer mensen kopen een gebruikte auto bij de particulier. In 2006 schaften nog 760 duizend mensen een auto aan via Marktplaats.nl maar in 2007 waren er dat al 840 duizend.

Dat is een stijging van ruim tien procent, zo meldt RTL Nieuws. Veel mensen nemen het op de koop toe dat ze geen Bovag-garantie krijgen als ze bij een particulier kopen. Van de autokopers van 55 jaar en ouder wil negentig procent een occasion met garantie. Maar bij mensen van ongeveer dertig jaar is dat nog maar 65 procent. Een woordvoerder van de Bovag zegt dat zijn bond met de gedachte speelt om via een grote reclamecampagne te wijzen op de risico’s van het kopen van een auto zonder Bovag-garantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding