Eerste Alfa Romeo Galleria open, afzet moet verdubbelen

De vestiging langs de A2 in Amsterdam is ook meteen het nieuwe hoofdkantoor van Alfa Romeo Nederland. Het gebouw staat symbool voor het plan om de verkoop van Alfa’s in Nederland in de komende twee jaar te verdubbelen.

De officiële openingshandeling werd verricht door Gaetano Cortese, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, onder het toeziend oog van Enrico Atanasio, directeur bij Alfa Romeo Italië, Frits Kroymans, eigenaar van de Kroymans Groep en Henk Salomons, directeur van Alfa Romeo Nederland. Ook de eigenaren (waaronder prins Bernhard van Oranje en Jan des Bouvrie) van de tien Alfa’s 8C in Nederland waren erbij. Directeur Salomons heeft grote plannen: “De komende jaren gaan we onder aanvoering van de nieuwe modellen onze verkopen verdubbelen. Alfa Romeo komt er aan.” Maar vooralsnog gaat het niet zo heel geweldig met de afzet, Alfa Romeo heeft momenteel met twaalfhonderd auto’s een marktaandeel van 0,73 procent (per 31 maart, bron RDC). Alfa verkoop eigenlijk alleen de 159 (ruim achthonderd stuks) en de 147 (ongeveer 270 stuks). Vorig jaar om dezelfde tijd stond de teller bij Alfa Romeo Nederland op vijftienhonderd auto’s, toen goed voor een marktaandeel van 0,94 procent. De Galleria in Amsterdam-Zuidoost is de eerste van vijf Galleria’s die Alfa Romeo de komende jaren in Nederland zal openen. Elke Galleria is een groot, hypermodern, dealerbedrijf op een zichtlocatie in een stedelijk gebied. Door de uitstraling, de inrichting en het bieden van extra services versterken de Galleria’s de merkbeleving van de klant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste Alfa Romeo Galleria open, afzet moet verdubbelen - Automobielmanagement.nl

Eerste Alfa Romeo Galleria open, afzet moet verdubbelen

De vestiging langs de A2 in Amsterdam is ook meteen het nieuwe hoofdkantoor van Alfa Romeo Nederland. Het gebouw staat symbool voor het plan om de verkoop van Alfa’s in Nederland in de komende twee jaar te verdubbelen.

De officiële openingshandeling werd verricht door Gaetano Cortese, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, onder het toeziend oog van Enrico Atanasio, directeur bij Alfa Romeo Italië, Frits Kroymans, eigenaar van de Kroymans Groep en Henk Salomons, directeur van Alfa Romeo Nederland. Ook de eigenaren (waaronder prins Bernhard van Oranje en Jan des Bouvrie) van de tien Alfa’s 8C in Nederland waren erbij. Directeur Salomons heeft grote plannen: “De komende jaren gaan we onder aanvoering van de nieuwe modellen onze verkopen verdubbelen. Alfa Romeo komt er aan.” Maar vooralsnog gaat het niet zo heel geweldig met de afzet, Alfa Romeo heeft momenteel met twaalfhonderd auto’s een marktaandeel van 0,73 procent (per 31 maart, bron RDC). Alfa verkoop eigenlijk alleen de 159 (ruim achthonderd stuks) en de 147 (ongeveer 270 stuks). Vorig jaar om dezelfde tijd stond de teller bij Alfa Romeo Nederland op vijftienhonderd auto’s, toen goed voor een marktaandeel van 0,94 procent. De Galleria in Amsterdam-Zuidoost is de eerste van vijf Galleria’s die Alfa Romeo de komende jaren in Nederland zal openen. Elke Galleria is een groot, hypermodern, dealerbedrijf op een zichtlocatie in een stedelijk gebied. Door de uitstraling, de inrichting en het bieden van extra services versterken de Galleria’s de merkbeleving van de klant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding