Het bedrijf was vorig jaar naar eigen zeggen ‘zeer succesvol’ in Duitsland en zal zijn activiteiten de komende jaren in heel Europa verder uitbreiden. Arjen van Beek (42) is bekend in de autobranche. Zo maakte hij als mede-eigenaar deel uit van een grote automobielholding en daarna heeft hij diverse functies heeft bekleed binnen de Kroymans-organisatie. Zo was hij verantwoordelijk voor de Saab dealerbedrijven in Nederland en droeg hij als directeur de verantwoording voor Cadillac, Corvette en Hummer in Duitsland en Oostenrijk. Autoprice, met kantoren in Nederland en Duitsland, is vanaf 1999 actief op de Duitse markt. Zo werd vorig jaar door Autoprice alleen al bij onze oosterburen bemiddeld in de verkoop van vierduizend nieuwe auto’s. Van Beek: “Vanwege de verschillende belastingmaatregelen in Europa, verschillende uitrustingsniveaus en koopgedrag bestaan er nog steeds grote prijsverschillen binnen de EU. Gebaseerd op een uitgebreide databank en een Europees netwerk beschikt Autoprice over alle informatie van alle auto’s die in Europa op de markt zijn. Deze informatie is online beschikbaar voor onze klanten voor het bepalen van de keuze onder het motto ‘de beste auto voor de beste prijs’. Onderzoeken tonen aan dat de tendens van kopen via internet explosief groeit. De verwachting is dat over enkele jaren eenderde van de aankopen via internet zal plaatsvinden.” Ben Schwering is eigenaar van Autoprice: “Directeur en aandeelhouder Dieter Kahl zal onze organisatie verlaten. Wij zijn verheugd dat Arjen van Beek met zijn internationale ervaring in de autobranche nu de gelederen van Autoprice is komen versterken. Na Duitsland zullen wij in fasen operationeel worden in meerdere Europese landen, te beginnen met Nederland in de loop van dit jaar. Van Beek zal verantwoordelijk zijn voor de verdere uitrol van Autoprice in Europa.”