Deze APK-reminder is een nieuwe service van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Klanten kunnen ‘m zelf activeren via www.mijnautobedrijf.nl, waar ze hun kenteken en e-mailadres invullen.

Bovag heeft de service in het leven geroepen naar aanleiding van de per 1 januari aangepaste frequentie van de APK. Sinds die datum hoeven auto’s op benzine pas na vier in plaats van drie jaar voor het eerst naar de keuring. Bovendien hoeft men tot het achtste levensjaar van de auto niet langer meer ieder jaar maar slechts iedere twee jaar terug voor de APK.

De nieuwe regels gelden voor auto’s vanaf bouwjaar 2005. Voor veel mensen zijn ze moeilijk te onthouden, terwijl niet op tijd uitvoeren van de APK een boete oplevert van 75 euro. Behalve deze praktische en financiële reden zijn ook veiligheid en milieu belangrijke argumenten om op tijd te zijn met de verplichte keuring, zegt BOA-voorzitter Bertho Eckhardt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding