De competitie, met de naam The design:project, is een initiatief van Peter Pfeiffer, jarenlang hoofdontwerper bij Mercedes-Benz. Hij gaat deze zomer met pensioen. De zes deelnemenden universiteiten zijn het Istituto Europeo di Design in Barcelona, de Moholy-Nagy University of Art and Design in Boedapest, de Hochschule für Angewandte Wissenschaften in Hamburg, de École Cantonale de l’Art de Lausanne (ECAL), het Istituto Marangoni in Milaan en de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs in Parijs. Elk instituut is gevraagd een interdisciplinair team samen te stellen dat voor eind juli verschillende objecten uit diverse ontwerpgebieden moet presenteren, zoals meubels, gebruiksvoorwerpen en technische producten. Bij het ontwerp moet de nieuwe GLK-Klasse als inspiratiebron dienen. De ontwerpen kunnen in elke gewenste vorm, bijvoorbeeld als tekening, computerweergave, animatie of model worden ingezonden. Een internationale jury beoordeelt de inzendingen. Het beste ontwerp wint een geldprijs. Designliefhebbers maken via een speciale website ( http://www.mercedes-glk.com/tdp ) kans op een reis naar een van de zes Europese designsteden, waar ze de voortgang van de projecten zelf kunnen beoordelen. Beelden van de wedstrijd en de ingezonden objecten zijn a.s. najaar te zien op diverse Europese locaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding