Als officiële sponsor van Euro 2008 levert Kia niet alleen de auto’s waarmee officials rond de wedstrijden worden vervoerd, maar mag Kia ook voor alle wedstrijden de officiële drager van de wedstrijdbal uitnodigen. Alle deelnemende landen leveren gedurende het hele toernooi tensminste één keer een officiële baldrager aan, in totaal zijn er 31 officiële baldragers. Vrijdag 13 juni is het de beurt aan de 11-jarige Kirsten Pieters uit Bilthoven. Voor het oog van een miljoenenpubliek zal zij voor aanvang van de wedstijd Nederland-Frankrijk de wedstrijdbal aan de scheidsrechter overhandigen.
 
In mei gaf Kirsten zich via de internetsite van Kia Nederland, www.kia.nl, op om een officiële baldrager te worden. Kirsten en haar vader vertrekken donderdag al naar Bern. "En op vrijdag moet ik naar de organisatie want ze zullen mij van alles vertellen wat ik moet doen. En wat ik niet mag doen. Daar krijg ik ook een speciaal tenue. Dat mag ik houden," zegt Kirsten. Op 20 juni zal Coen Freriks uit Drunen voor de kwartfinale in Wenen de wedstrijdbal aan de scheidsrechter overhandigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding