Behalve de genoemde Bugatti (geschatte opbrengst royaal boven een half miljoen euro) en de Ferrari met het koninklijke kenteken (geschat op minimaal een half miljoen euro) komen ongeveer vijftig zeer exclusieve klassiekers onder de hamer. Daaronder een Delahaye 135M 1947, een Talbot Lago Chapron 1948  een 1967’er Maserati Quatro Porte. Verder enkele Porsches, Bentleys en Rolls Royces. Ook klassiekers in de lagere prijsklasse tot vijftienduizend euro gaan onder de hamer, zoals een BMW Isseta en een Renault 10.   

 

De hamer zal gehanteerd worden door de Engelse veilingmeester William Soubry van de BCA-Group, een internationale groep van autoveilingen waar ook BCA Autoveiling in Barneveld deel van uitmaakt. Het Barneveldse bedrijf organiseert de veiling in samenwerking met de Britse collega’s. De BCA-Group beschikt in Engeland over een expert-afdeling die volledig gespecialiseerd is in het internationaal veilen van klassiekers.

 

Het Concours d’élégance Paleis Het Loo is na zeven edities uitgegroeid tot de meest bezochte klassieke automanifestatie in Nederland. Het programma voor dit jaar is veelzijdiger dan ooit. Zo zal onder meer een unieke collectie vooroorlogse renwagens te zien zijn en toont hoofdsponsor Vredestein een overzicht van de auto’s die zijn ontworpen door het ontwerphuis Giugiaro. Het autoblad Autovisie organiseert het Nationaal Concours, dat dit jaar als thema heeft ‘Cars of the sixties’.

 

De unieke veiling van top-klassiekers vindt plaats op zondag 31 augustus om 13.00 uur. Al op 30 augustus kunnen de wagens worden bekeken. Toegang tot de veiling en de kijkdagen is er op vertoon van de officiële catalogus.

 

http://www.classicevents.nl/

http://www.royalcarauctions.nl/

http://www.bca-autoveiling.nl/