De nieuwe vormgeving stelt overigens niet veel voor. De voorzijde van de Logan MCV is in lijn met die van de Sandero: een grotere grille die aan de bovenzijde, de voorbumper is nieuw vormgegeven en de koplampunits zijn groter. Een nieuwe achterbumper zorgt ervoor dat de Logan MCV met twee centimeter is gegroeid.

 

De vanafprijs van de Logan MCV blijft ondanks de vernieuwingen gelijk: 9.995 euro. Voor de Ambiance- en Lauréate-uitvoering van de opgefriste Logan MCV met vijf zitplaatsen voert Dacia een prijsverhoging door van slechts tweehonderd euro. De prijs van de vernieuwde Logan MCV in Ambiance- en Lauréate-uitvoering met zeven zitplaatsen stijgt met tweehonderdveertig  euro. De prijzen voor de diesel-uitvoering volgen in november van dit jaar. Ook voor de vernieuwde Logan MCV 1.6-16V zal een lpg-systeem leverbaar zijn voor tweeduizend euro. Veertig procent van de verkochte MCV’s heeft zo’n lpg-systeem.

 

Van de Dacia Logan MCV zijn sinds de Nederlandse marktintroductie in februari 2007 inmiddels 4300 exemplaren verkocht. De meest gekochte uitvoering is de Lauréate met zeven zitplaatsen. Tachtig procent van de kopers van een Dacia Logan MCV is particulier maar hij is te leasen voor 299 euro (exclusief BTW) per maand op basis van Full Operational Lease (48 maanden/80.000 km).

 

Dacia heeft in Nederland 65 verkooppunten bij Renault-dealers.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding